Олександр Вільчинський презентував “Льодовик” (ВІДЕО)

Опубліковано:
22 Листопада, 2014

“Льодовик” Олександр Вільчинський написав ще чотири роки тому, у той час, коли із приходом до влади Януковича в українському літературному просторі почали активно з’являтись романи-антиутопії. Твір тернополянина погодились видати лише цьогоріч.

 

Льодовиковий період досяг кордонів України… і зупинився. Про те, як розвиватиметься українське життя в складних умовах – новий роман тернопільського письменника Олександра Вільчинського. Написана ще чотири роки тому, проте лише після того, як український народ “спекався” Януковича, її запропонували видати.

 

– За однією з гіпотез, коли льоди Гренландії розтануть, холодна течія Лабрадор відріже від Європи Гольфстрім, почнеться новий льодовиковий період. Тобто, всі чекають потепління глобального, а тутпочнеться льодовик. В мене за сюжетом роману льодовик зупинився на кордонах України, – говорить письменник Олександр Вільчинський.

 

 

Критики вже назвали твір пророчим. Українцям доводиться не лише виживати самим, а й допомагати своїм заклятим північно-східним сусідам московітам, країну яких поглинула крига. Герої і персонажі «Льодовика» не лише борються за виживання у важких умовах глобальних змін клімату, але й переживають духовні пошуки, йдеться в передмові. Видавати книгу, побоювались, бо частина подій відбувається у Межигір’ї. Коли ж, каже автор, воно стало народним, видавці самі звернулись із пропозицією надрукувати роман.

 

 

Текст: tv4.te.ua Відео: Юрій Дігай

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вільчинський, #льодовик, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #презентація, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: