Офіційних вказівок Банкової щодо виборів голови Асоціації міст не було, – Надал

Опубліковано:
24 Січня, 2016

23 січня у Києві відбулися загальні збори (конференція) Асоціації міст України, на якому було обрано керівні органи АМУ. Відповідно до чинного статуту організації, очолити її міг лише голова місцевого самоврядування з досвідом роботи в органах самоврядування не менш ніж п’ять років, із них чотири роки – на посаді мера.

 

За результатами голосування делегатів – більш ніж 200 представників органів місцевого самоврядування-членів АМУ, головою Асоціації обрано Київського міського голову Віталія .Кличка. За нього проголосував 171 делегат. Варто зауважити, що кандидатура Кличка не відповідала вимогам статуту щодо очільника Асоціації, який, подейкують, змінили власне на цих зборах саме для забезпечення обрання Київського міського голови керівником АМУ.

 

Згідно з інформацією, оприлюдненою на сайті Асоціації міст України, до складу новообраного правління АМУ ввійшли Тернопільський міський голова Сергій Надал та Шумський міський голова Володимир Плетюк.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергія Надала не обрали головою Асоціації міст України

 

Мер Тернополя Сергій Надал у коментарі виданню «Лівий берег» зауважив, що відповідно до чинного Статуту головою Асоціації міг стати кандидат, який пропрацював на посаді мера не менш як чотири роки, тому статут був змінений “під Кличка”.

 

“Голосування відбулося. Більшість підтримала нового главу Асоціації. Багато хто вже висловився з цього питання. Хтось озвучив свою позицію і був проти, хтось утримався… Зі мною особисто з Банкової ніхто не розмовляв”, – зазначив він.

 

За словами Надала, про втручання Адміністрації президента у процес обрання голови Асоціації йому стало відомо лише на рівні чуток.

 

“Офіційних вказівок не було”, – додав він.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: