Тернопільський архітектор Олег Фостяк позитивно оцінив рішення депутатів міськради не надавати земельну ділянку під ринок на Східному масиві.

 

“Правильно зробили депутати. По-перше, міська рада знову ж хоче щось зробити всупереч генплану, а це правопорушення. У матеріалах генплану записано, що кількість ринків у Тернополі перевищує мінімальний норматив більш, ніж у десять разів. При чому чудо-ринок на Шептицького, тоді ще не враховували.

 

Фостяк1За генпланом центральний ринок міста Тернополя має бути в сторону аеропорту за вул. Протасевича, а при нормативному радіусі обслуговування населення 2,5-3 кілометри це покриє Східний масив, центральну частину, і більшу частину Баму.

 

Зелені насадження там є спеціального призначення і вони є частиною санітарної зони від гаражів, підприємств, а також виконують роль шумозахисної зони від залізниці. Фраза “один товарищ сказал” дуже схожа до слів що ” кілька жителів звернулись”, а так колись прикривали рішення, в своїх інтересах, комуністи”. – написав Олег Фостяк у соціальній мережі Facebook.

 

Нагадаємо, на сесії Тернопільської міської ради 22 грудня депутати не надали дозволу на виділення земельної ділянки під будівництво ринку на Східному масиві. Основна причина відмови – заради ринку міськрада запланувала вирубати зелені насадженні на площі 0,61 га.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: