Нова патрульна поліція – це круто, але для ейфорії зарано!

Опубліковано:
12 Березня, 2016

Був сьогодні, як і сотні тернополян, на присязі поліцейських з патрульної служби. Гарно! То я не про церемонію з віршами і даруванням ікони (короваю за традицією бракувало), а про самих хлопців і дівчат. Молоді, з розумними обличчями і впевненим поглядом. Вірю, що місту і громаді буде багато користі від них. Але ейфорія натовпу – завчасна. Спілкувався з людьми, чув їх радість від того, що відбулась реформа правоохоронної системи. Так думають, підозрюю, через інформаційну хвилю про патрульну поліцію і, навіть, з “високої трибуни” під час представлення звучали меседжі про подолання злочинності.

 

Народ! Патрульна поліція займеться вирішенням низинних правопорушень: куріння, паркування, вживання алкоголю, розбої, напади, грабунки. Але злочини вищого гатунку: економічні, кібер-злочини, земельні оборудки – все це в руках працівників Національної поліції, а там зараз практично ті ж міліціонени, що й боли. ТОМУ СПРАВЖНЯ РЕФОМА відбуватиметься у нас в квітні, коли атестаційні комісії будуть пересіювати 1800 првоохоронців з області. В комісії увійшли представники громадськості. Маю надію їм вистачить знань, інформації і твердої волі аби залишити в поліції чесних людей, а згодом довкомплектувати різні відділи чи департаменти молодими і незамазаними фахівцями.

 

Андрій Шкула

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: