Ніякого "народного ополчення" в Донецькій області немає. Всі "ополченці" отримують гроші, – бойовик

Опубліковано:
26 Березня, 2015

Саме за його наказом командир батальйону “Сварог” відомий в Донецьку бойовик з позивним Варган був заарештований за те, що зазіхнув на майно Ахметова в Донецьку.

Про це «Четвертій владі» розповів бойовик Сергій, який воював у складі «2 батальйона республіканської гвардії» за ДНР, цитує новину Ukrainianwall.com.

Бойовик у скайп-інтерв’ю розповів, про те, скільки отримують бойовики, як відбуваються розбирання серед сепаратистів, а також за які гріхи можна потрапити до в’язниці в «молодій республіці». За його словами, раніше Сергій жив у Петровському районі Донецька, а зараз переїхав до міста Переяславль-Залеський в Ярославській області Росії.

“Ополченці” отримують 8000 гривень на місяць

“Ніякого” народного ополчення” в Донецькій області немає. Всі “ополченці” отримують гроші. Туристи-росіяни отримують хороші гроші, місцевим платять мало. Ці гроші ополченці отримують невчасно. Та гуманітарка, яка поставляється з Росії, розподіляється між ополченцями », – розповів бойовик.

«Три тижні тому був випадок, коли в штаб нашого батальйону заїхали люди в масках, представилися ФСБ, виволокли всіх на вулицю, били, як голімий кріп, роздягненими. Половину офіцерів і ополченців заарештували без пояснення причин. У нас всіляко чиниться тиск на ополченців, щоб вони не думали, що вони вільні, вільні. Яка зарплата у ополченця? 8000 гривень, це близько 16 тисяч рублів. Проживи місяць на 16 тисяч рублів! »

Про усунення комбата Варгана, який зазіхнув на ахметовський телеканал

«Ми належав до корпусу Оплоту, але потім управління перехопили олігархи. Вони (керівництво ДНР – ред.) Прибрали командира, закрили у в’язницю, навішали на нього всіх собак. Як мені сказав Пушілін, їм не сподобався Варган через те, що той забрав канал Ахметова і створив на його базі канал “Рідне ТВ”. Там була заборонена порнографія, брехня, яка ллється з телеекранів. Пушіліну і Пургин це не сподобалося і варган закрили. Він досі перебуває у в’язниці. Його звинувачують у створенні терористичної групи й у тому, що він вбивав українських військовослужбовців, і змушують підписувати на нього ці звинувачення »- повідомив сепаратист.

Захарченко до “російської весни” торгував курятиною

«Владу взяли кримінальники – ті, які були наглядачами, контролювали ринки, бізнес. І злодії … Хто такий Захарченко? Захарченко належав до структур Ріната Ахметова, торгував курми. Бізнесмен, який крутив свої афери. Ніякий він не роботяга, як він намагався себе представити, ніякого відношення до цього класу він не має. Його брат втік від нього до Росії, оскільки він (брат) намагався розповісти правду про події. Його намагалися вбити. У нас зараз вбивають всіх неугодних – висилають на фронт і там стріляють у спину або підривають людини.

Багато хто з добровольців, які приїхали не за гроші, потрапили в слідчий ізолятор і на СБУ, сидять разом з українськими військовополоненими.

З боку ДНР нам ллють у вуха, що вони герої. Але які вони герої, якщо Моторолла з Бетменом приїхали в Петровський район і розстріляли житлову майданчик на підконтрольній нам території. Командир батальйону – Афганець – обурився, наш батальйон встав в багнети і сказав – “Забирайтеся звідси”. Що зробили з Афганцем? Зник – його заарештували, ми не знаємо, де він »- розповідає донеччанин.

У ДНР формується паралельна армія

«Ну який нацизм з боку України? Всі, хто там очолив – Порошенко, Яценюк, Тимошенко – всі мають єврейське коріння. І з нашого боку те ж саме – всю гуманітарну допомогу контролює єврей Кофман. У ДНР владу захопили жиди – зараз формують свою армію. Стоятимуть у нас за спиною і стріляти нам у спини, якщо ми неправильно будемо воювати, неправильно влаштовувати неправильно геноцид».

Без допомоги Росії ополчення б розсипалося ще влітку

«Якщо Путін не збирався вводити війська, то не треба було надавати допомогу ДНР, без цієї допомоги все ополчення розсипалося б ще влітку. Стрелкова б розстріляли, мерзотника і негідника, і на цьому б війна закінчилася, зберегли б багато життів. Зараз під цю ахінею з російського боку виділяється зброю і все інше. Негідником його вважаю не тільки я – ще й ті ополченці, які з ним воювали, яких він зрадив, залишив, а вони вижили. Його завдання було не керувати людьми, а розв’язати війну. І це завдання він виконав. Його без шуму і пилу вивезли в Росію, замінили. На кого? На кримінальника Захарченко, який свого брата не пошкодував. Якщо він свою сім’ю ні в що ставить, як йому можна довірити країну, чиїсь життя? Насправді відбувся переділ майна, переділ влади, а за це ми платимо життями своїми».

Захарченко хотів податок на пересування через ДНР

«Через нашу територію, через Авіло-Успенку заходять бензовози, які йдуть не тільки на ДНР, але й ЛНР. На нараді Захарченко сказав наступне: “А чого вони не платять за те, що йдуть через нашу територію? Спаліть три їх бензовоза, щоб вони подумали, чим це може скінчитися. Яке може бути єдине керівництво ДНР і ЛНР?» – Поділився бойовик подробицями розборок між республіками.

Командир бойовиків Варган, про якого розповів бойовик Сергій, раніше воював в бандформуванні «Оплот» Олександра Захарченко, проте пізніше посварився з лідером ДНР і був заарештований. Варган був відомий, як рідновір, прихильник неоязичництва і фанатичний антисеміт. Його угруповання контролювала Петровський район Донецька.

Як і багато інших бойовики, довгий час він вважався «героєм Новоросії», і регулярно ставав учасником сюжетів на місцевому ТБ сепаратистів. В одному зі своїх інтерв’ю бойовик, охоче вбивав людей, пропагував вегетаріанство і закликав не вбивати тварин, щоб «не псувати собі карму».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #ДНР, #захарченко, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: