Не забувайте про власну безпеку в мережі

Опубліковано:
29 Серпня, 2016
Люди так хочуть мати друзів, і так хочуть бути комусь потрібними, що часто погоджуються на будь-яку пропозицію дружби в соціальних мережах. Особливо, коли в друзі проситься якась красива дівчина (до чоловіків), або людина, що має багато спільних знайомих (до жінок).Люди живуть із переконанням, що прийде той день, коли їх знайде хтось дуже важливий і дуже потрібний.

 
Вони можуть ніколи про це не говорити вголос, але внутрішньо все одно роками живуть надією, що всі ці однокласнки-вкотакті-фейсбуки не просто так, а для того, щоб вирішувати глибокі екзистенційні питання. В т.ч. у пошуках рідної душі, людину яку давно загубив і так не знайшов, чоловіка чи дружину, ідеального співрозмовника чи просто якусь таку могутню особистість, яка допоможе вам зробити життя кращим.
 
 
Коротше кажучи, на підсвідомому рівні людина і за інтернет платить тому, що вперто чекає та сподівається на якесь чудо, а за чудо треба платити. Більшість користувачів соціальних мереж невиправні мрійники.Так, ось. Хотів би нагадати кожному з вас дуже просту річ. Інтернет це не таке місце, яке генерує дива. І якщо ви в житті активний соціопат, якого часто побоюються навіть найближчі родичі, то скажіть мені, з якого дива до вас може в друзі проситися красуня з п’ятим бюстом і ногами не менше двох метрів?
 
Що вона від вас хоче? Поносити ваші розтягнуті рейтузи чи скуштувати свіжо запареної курячої мівіни? ЧИ щоб ви запросили її в ресторан своєї мрії – Макдональдс? Чи може, вона була так спокушена вашою триденною масною щетиною та жовтими зубами, що не змогла втриматися і послала вам запит до дружби?
 
Якщо ви не боїтеся виглядати параноїком, то краще одразу запитати людину: хто це і що їй від вас потрібно. Не спішіть схвалювати запит, поки не переконаєтеся, що вам це дійсно буде корисно і безпечно.
 
Запам’ятайте, я вас благаю. Ніколи не додавайте в друзі людей, яких ви не знаєте особисто. Сьогодні інтернет це зовсім не елітарний клуб для людей з високою порядністю та надзвичайним інтелектом. Це величезний галасливий базар, на якому можна зустріти не лише професорів і пройдисвітів, а навіть – професорів-пройдисвітів. Тут є все.
 
І дуже дивно, коли нині молоді люди сміються з чергової новини про те, як якась бабуся стала жертвою телефонного шахрая, а самі в той час, дозволяють абсолютно невідомим людям стати безпосередніми свідками їхнього життя.
 
Подумайте, чи вам дійсно потрібно розповідати сотням незнайомців про те, як, де, з ким ви проводити свій час, або про що ви думаєте?А хіба людина, яка створює фейковий профіль, не має при цьому певної, очевидно, корисливої мети? Повірте, має. Просто, чекає зручного часу, щоб це використати.
 
Багато з них можуть зламати ваш екаунт, читати та розсилати від вашого імені переписку, або ж просто – зробити копію вашої сторінки та видавати себе за вас серед ваших друзів. Наприклад, просити гроші, розсилати спам, порно, чи навіть отримати доступ до вашого банківського рахунку.Коротше кажучи, добре думайте, що робите, кого додаєте в друзі та кого тримаєте.
 
Часто навіть ваші близькі знайомі читають вашу сторінку лишедля того, щоб згодом розповсюджувати про вас плітки. Годі вже говорити про ботів, які створені спеціально для того, щоб вас використати. Не будьте такі дурні. Не тримайте «мертві душі», які не лайкають, не коментують і ніяк себе не проявляють. Це перша ознака того, що вас уже використовують, або збираються використати. Видаляйте баласт і не беріть на себе зайвого.
 
Цей пост колись може врятувати вам безліч нервових клітин. Не дякуйте. Ми ж друзі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: