Названі бригади РФ, які “брали” Дебальцеве

Опубліковано:
6 Квітня, 2015

“Вузькоокі” солдати із “характерною зовнішністю шахтарів”, що воювали біля Дебальцеве, вторглися в Україну аж із Бурятії. Під Дебальцевим з українською армією воювали буряти. Фото: соцмережі У мережі з’явилося детальне розслідування, яке підтверджує факт участі 5-ї окремої танкової бригади (ОТБр) ЗС Росії (Улан-Уде, Республіка Бурятія, військова частина № 46108) в боях під Дебальцевим. Такий звіт опублікував блогер sled-vzayt у Livejournal.  

 

Так, пише він, 17 лютого,на YouTube очевидці завантажують два відео з Макіївки, які зафіксували рух колони військової техніки на північ, у напрямку Дебальцеве. До складу макіївської колони входило не менше десяти танків (Т-72Б зразків 1984 і 1989 року), чотирьох бойових машин піхоти, одного бронетранспортера МТ-ЛБ, машин забезпечення – не менше семи армійських вантажівок і чотирьох бензовозів.

 

Примітно те, що військова техніка колони мала відмінну особливість – розпізнавальні знаки у вигляді контура квадратної форми, нанесеного білою фарбою.

 

“Подібні розпізнавальні використовують у незаконному військовому формуванні (НВФ)” Август “. Однак, на відміну від” Августа “, в макіївській колоні: – Не було жодної бойової одиниці з написами “Август”, з власними іменами, двозначними номерами; – Йшли танки Т-72Б зразків 1984 і 1989 року, тоді як в “Августі” набагато більш різношерстий танковий парк, що включає велику частину Т-64БВ, Т-64А; – Танки і бойові машини піхоти супроводжувалися армійськими паливозаправниками, що практично не зустрічається в НВФ, які діють без відриву від своїх баз постачання “, – йдеться у публікації.

 

Наголошується, що 18-19 лютого бронетехніка з білими контурними квадратами активно використовується в районі Дебальцевого і багаторазово потрапляє в об’єктиви фото- і відеокамер.

 

Під Дебальцевим виявляються нові особливості військової техніки з білими контурними квадратами – в її екіпажах багато людей з азіатською зовнішністю. Крім того, вони озброєні сучасною російською стрілецькою зброєю.

 

Після того, як українські війська покинули Дебальцеве і місто було захоплене, 21 лютого було завантажено відео з селища Южнокомунарськ, що поблизу Єнакієвого. На ньому колона танків (Т-72Б зразків 1984 і 1989 року), бойових машин піхоти, бронетранспортерів МТ-ЛБ, армійських вантажівок з розпізнавальними знаками у вигляді все того ж білого контуру квадратної форми рухається в південному напрямку.

 

Крім того, на початку березня військові 5-й ОТБр в соціальних мережах починають викладати фотографії з танками і армійськими вантажівками, бензовозами, на яких чітко видно зафарбовані або затерті контурні квадрати в тих же місцях, що й на військовій техніці, щобачили в Макіївці, Южнокомунарську, Вуглегірську, Дебальцевому.

 

Зовнішній вигляд шевронів 5-ї окремої гвардійської танкової Тацинської Червонопрапорної, ордена Суворова бригади можна знайти в Інтернеті – саме такі шеврони нашиті на форму військових.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #війна, #дебальцеве, #ДНР, #РФ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: