Назар Зелінка: "Паркінг на "Канаді" будувати треба, але після локального громадського обговорення"

Опубліковано:
22 Січня, 2016

Виключно після громадського обговорення має використовуватися територія, яка є в загальному користуванні мешканців мікрорайону. Потрібно запровадити практику локальних громадських обговорень.

 

Депутат Назар Зелінка, після численних звернень його виборців, звернув увагу на будівництво, що ведеться на його окрузі №34 поблизу 23 школи.

 

“Жодного громадського обговорення, щодо зміни цільового призначення та використання даної земельної ділянки серед мешканців мікрорайону «Канада» не було проведено. Тому вважаю, що без вивчення громадської думки та проведення громадського обговорення даного питання – будувати там щось однозначно не можна. Люди бояться, що там буде черговий житловий будинок. І для занепокоєння є підстави, адже офіційних пропозиціях КП “Масив”, щодо змін до генерального плану пропонується ділянку на вул. Чубинського нижче ЗОШ №23 перевести в територію для багатоквартирної житлової та громадської забудови (Ж-3), хоча для будівництва багаторівневої парковки європейського зразка, мала б бути переведена в зону транспортної інфраструктури (ТР-3). Ніхто не бачив проекту. Жодної інформації на будівельному майданчику немає. Не відомо чи навіть є містобудівні умови та обмеження. На сайті міської ради серед рішень виконкому, я не зміг знайти інформації про їх видачу. Якщо вони не видані, тоді по суті зараз там триває самовільна забудова. – коментує депутат міської ради Назар Зелінка.

 

Територія, на якій зараз ведеться будівництво згідно діючого генерального плану і плану зонування є територією зелених насаджень. Згідно Закону України “Про мораторій на зміну цільового призначення окремих земельних рекреаційного призначення в містах та інших населених пунктах” зміна цільового призначення земельних ділянок зелених зон і зелених насаджень заборонена. Отже допоки змін до генерального плану не прийняли – це територія зелених насаджень і будувати там по суті протизаконно.

 

До речі у мешканців “Канади” вже був прецедент, коли вище Співочого поля в парку Національного Відродження виділили земельну ділянку під будівництво спортивно-оздоровчого комплексу, а в результаті там “виросла” багатоповерхівка.

 

“На мікрорайоні є гостра проблема з паркуванням, і можлива побудова житлового будинку на цій ділянці цю проблему лише загострить. Ідея щодо побудови багаторівневого паркінгу частково вирішить цю проблему, і я, як депутат на цьому окрузі її підтримую. Але мешканці мають мати право брати участь у прийнятті рішень щодо будівництва під їх вікнами, тому пропоную організувати локальне громадське обговорення на мікрорайоні (в актовій залі ЗОШ №23), презентувати проект і концепцію паркінгу, показати людям як він буде виглядати, щоб зняти усі гострі кути та непорозуміння. Я готовий у цьому допомагати” – каже Назар Зелінка.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: