Наскільки для тернополян зросте вартість послуг ЖЕКів

Опубліковано:
21 Березня, 2015

На розгляд комісії представниками ЖЕКів були надані розрахунки, відповідно до яких  тариф у Тернополі пропонується збільшити несуттєво: зараз тернополяни платять від 50 копійок до 1 гривні 53 копійок за метр квадратний, в разі погодження виконавчим комітетом рахунків, наданих ЖЕКами, тариф становитиме  від 80 копійок до 2 гривень 45 копійок за м/кв.


Як розповів Юрій Вересюк, директор ПП «ТернопільКомСервіс», якщо врахувати усі пункти витрат, то ціни на послуги ЖЕКів у Терополі є найнижчими  і такими залишаться надалі.

 

Зараз у Тернополі ціна на послуги ЖЕКів коливається від 50 копійок до 1 гривні 53 копійок за квадратний метржитлової площі квартири. Ціна залежить від особливостей багатоквартирного будинку та встановлюється побудинково, відтак тернополяни можуть сплачувати різні суми за той самий метраж житла. За таким ж принципом ціна нараховується і в інших містах, однак у Тернополі вона є однією з найнижчих, і залишиться такою й після прийняття рішення про підвищення тарифу. Приміром, у Івано-Франківську тариф становить від 56 копійок до 1 гривні 11 копійок за м/кв, однак у даний тариф не включена вартість поточного ремонту будинку. Ці витрати, які можуть становити до 1 гривні за м. кв,, дораховують мешканцям по факту виконання ремонтних робіт. Схожа ситуація і в Рівному та Львові  (тариф становить від 1 грн 38 копійок до 3 гривень 40 копійок за м/кв та від 36 копійок до 2 гривень 6 копійок за м/кв відповідно), однак, у цю вартість не врахована ціна електропостачання  ліфтів та місць загального користування (ці витрати мешканці також оплачують окремо). Навіть із врахуванням цієї хитрості, тариф у Тернополі все-одно залишиться одним із нижчих. Однак зараз, на жаль, він є таким, що не може покривати всі витрати підприємств.

 

Важливим моментом є те, що через не включення окремих складових тарифу, таких як, приміром,  поточний ремонт чи затрати на електропостачання місць загального користування, мешканці не зможуть отримати фактичної суми відшкодувань по субсидіях. Це означає, що в Львові, Івано-Франківську та в інших містах мешканці не зможуть отримати субсидії на послугу з обслуговування житлового фонду та прибудинкових територій.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ЖЕК, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #плата, #послуги, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: