Наша земля для праці сільських господарів, а не для іноземного бізнесу

Опубліковано:
12 Липня, 2016

Поки прості українці збирають копійку до копійки аби не померти з голоду або від “безкоштовної” медицини, старі партноменклатурщики, починаючи зі здобуття умовної незалежності, ведуть – грабунок нації, будуючи свою паралельну реальність – внутрішню окупацію. За безцінь було приватизовано усю державну власність. Єдине що поки залишилося у власності нашої нації – це наша свята, омита кров’ю цілих поколінь борців Українська Земля. Доки маємо землю – ми не раби!

 

Транснаціональні корпорації по-хижацьки поглядають на Україну з бажанням забрати в простих українців усе, що в них залишилося – їхні земельні паї, постійно лобіюючи це питання через продажних владоможців. Ринок землі в нас, мабуть, давно б запровадили, якби не бажання олігархічних кланів України самим прибрати землю до рук за безцінь.

 

Одним з кроків, котрий покликаний донищити дрібний і середній агробізнес, щоб повноцінно “баригувати” Батьківщиною, вважаємо запропоноване Міністерством фінансів на чолі Наталією Яресько скасування спеціального режиму оподаткування в сільськогосподарській сфері. Ця “реформа” — удар по всьому аграрному сектору але найбільше постраждають дрібні і середні агропідприємства. Крупні гравці – агрохолдинги на аграрному ринку за рахунок грубих спекуляцій як способу накопичення земельних та інших ресурсів (кримінальними методами забираючи підприємства, землю та техніку у місцевих малих аграріїв), несправедливого поводження з працівниками та власниками паїв, порушення елементарних екологічних норм від цих псевдореформ майже не постраждають. Також варто зазначити що більшість таких агрохолдингів є власністю олігархів та зареєстровані в офшорних зонах, тому не сплачуючи податки Україні отримуватимуть добрий ґешефт навіть при нинішніх умовах.

 

Одним із найбільших агрохолдингів, що діє на території Тернопільщини є компанія “Мрія”. Згідно інформації, котра є доступна на бізнес-ресурсі, її очолює Саймон Чернявський. Хто він? Що за “голова колгоспу” з неукраїнським ім’ям. Згідно того ж сайту, він випускник коледжу Vassar (штат Нью-Йорк). Чернявський в 1993 році переїхав у Росію, а лише наприкінці 2008-го Чернявський виїхав до України, відколи одразу ж почав працювати спільно із соратником Януковича Сергієм Тігіпком. Від одного ворога України перебіг до інших, де виконував функцію менеджера в компанії Harv East Holding (колись “Ілліч-Агро”) проросійських олігархів Ріната Ахметова і Вадима Новінського (депутат від Опоблоку), на яку Чернявський працював три роки. Бойові дії на сході країни завадили розвивати компанію олігархів, котрі її і фінансують. Після Ахметових він дивним чином опиняється в Західній Україні та очолює агрохолдинг “Мрія”, який раніше обробляв приблизно 320 тисячі га землі. Збанкротувавши на наприкінці грудня 2014-го, тодішній власник Гута втік з України, Інтерпол оголосив його в розшук за фінансові махінації більше, ніж на 1 мільярд доларів.

 

Із сьогоднішньої діяльності даного агрохолдингу можна зробити лише негативний висновок. Працюючи в Козівському районі Тернопільщини працівники агрохолдингу переорали разом із своєю землею, власні городи селян у межах Ценівської, Потіцької та Олесинської сільських рад. З цією проблемою в наш обласний штаб НВР “Правого сектора” звернулися мешканці даних сіл. Прохання компенсувати нанесені збитки громадянам повернулися лише хамством з боку керівництва “Мрії”.

 

Та дехто говорить нібито про користь від “Мрії”. Мовляв, то є робота для людей і т.д…

 

Ми після звернення громадян поцікавилися цим підприємством. На 11.5 тис га орної землі у цілому Козівському районі працевлаштовано лише 3 робітники. “Здобутком” компанії також є збанкрутілий Козівський цукровий завод, мабуть піде на метал як інші по нашій області, корті пішли в руки олігархату. Також селяни повідомляють про махінації з оплатою за користування паями зерном, за заниженими цінами. Правоохоронна система мовчить. Моніторинг ЗМІ про це бізнес утворення, теж підсилює потужну ауру “Мрії”.

 

Інтернет-сайт пише про численні зловживання. 23 жовтня 2015 року ТОВ “Глобал Фід” придбало хоростківське АТП, але нових власників просто туди не пустили. Хто? Охоронці агрохолдингу “Мрія”. 1-го липня вже цього року, представники власника зайшли на свою територію. Агрохолдинговські “спортсмени” почали брутально витискати власників за межі підприємства. Почалися перемовини, але замість юридичного вирішення територія АТП була атакована з усіх сторін паркану. Достеменно відомо, що керував цим нападом один з охоронних керівників “Мрії”. Натомість керівництво агрохолдингу заявляє, що, мовляв, це їх намагались рейдерськи захопити. Просто брешуть…

 

Той же сайт пише про те, що “Мрія” окрім рейдерства чужої території почала замітати сліди техніки, котра “зникла” у ТОВ “Профіт-контроль”. Протягом доби було здійснено більше шести спроб приховати крадену техніку. Існує достовірна інформація, що деякі одиниці “Мрії” все-таки вдалося переховати. Проте плани аграрних рейдерів було зірвані. Так, 4 липня, близько 15:00 год, неподалік села Васильківці Гусятинського району, “Мрію” спіймали на гарячому. Було затримано кілька одиниць техніки, яка належить ТОВ “Профіт-контроль”. Без техпаспортів, без документів техніка працює на полях “Мрії”.

 

Згідно відкритого державного Реєстру Юридичних осіб можемо побачити що: ТОВ “МРІЯ АГРОХОЛДИНГ” має адресу засновника: м.Нікосія вул. Афродітіс 25,офіс 204,1060, КІПР, а Кінцевий Бенефіціарний власник (той хто Отримує прибутки) – Крістакіс Іаковідес; Республіка Кіпр 3117, м. Лімасол.

 

Як виходити з такої кризової ситуації, коли чужинці на сході наші землі відбирають зі зброєю, а на заході простими рейдерськими схемами та прогалинами в законодавстві України? Мусимо відстоювати прийняття і дотримання високих нормативів щодо захисту та розвитку дрібного і середнього сільсько-господарського бізнесу.

 

Ми виступаємо проти утворення та існування підпільних (зареєстрованих як Мрія в офшорних зонах) латифундій на сотні тисяч гектарів землі, які по-хижацькому експлуатують землю з метою отримання надприбутків.

 

Закликаємо українців не співпрацювати з офшорними олігархічними компніями і шукати альтернативу. Альтернативою Латифундистам завжди можуть бути свої, дрібні та середні місцеві фермери-підприємці!

 

Ми закликаємо вас віддавати свої землі в оренду лише тим аграріям, котрі є місцеві, у котрих батьки та діти тут і котрі не збираються звідси втікати, як це зробив менеджер-неукраїнець, коли на Донбасі почалася війна. Згадаймо хто волонтерам заправляє транспорт та надає продукти! Місцеві аграрії. Хто на початку війни забезпечував бійців добровольців? Дрібні та середні аграрії. Хто завжди допоможе місцевій школі чи Церкві? Місцевий аграрій. Хто хоча б мінімальними робочими місцями забезпечує місцевих селян?

 

Таких запитань можна задати сотні, але на жодне не буде мати відповіді “Крістакіс Іаковідес”.

Бережіть землю, щоб не стати рабами!

 

 

Василь Лабайчук
Голова Центрального Штабу і член Проводу НВР “Правий сектор”

 

P.S. Усі конфлікти, які існують у аграрній сфері, мають справедливо вирішуватися, і ПС готовий допомагати у їхньому вирішенні. Та наразі наша мета — не дозволити внутрішньо-окупаційному режиму знищити залишки господарської самодостатності України.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: