Намісник Почаївської лаври запевняє, що всі святині – на місці

Опубліковано:
23 Березня, 2015

Намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври митрополит Володимир запевняє, що всі лаврські святині – на місці.

 

 

«Я, як намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври запевняю всіх вас, що святині, до яких ми і паломники щоденно прибігаємо, є на своїх місцях, – йдеться у зверненні митрополита Володимира, яке опубліковане на сайті лаври. – Куди нам вивозити? Тут наш духовний дім, ми його полюбили і присвятили йому своє життя».

 

Він стверджує, що, разом з братією, береже святині, як зіницю ока: «Хто, на вашу думку, є видимим хранителем наших монастирських святинь? Відповідаємо: ігумен і братія монастиря. На нас лежить відповідальність – те, що ми отримали, берегти як зіницю ока і передати нащадкам, які будуть після нас».

 

До речі, на цю тему з митрополитом поспілкувався й керівник міліції Тернопільщини Олександр Богомол.

 

«Митрополит заперечив інформацію про можливе вивезення святинь з території Лаври та запевнив, що будь-яких намірів щодо цього у них немає. Ікона Божої Матері знаходиться у монастирі на своєму місці. Її вивозили з території лаври лише один раз у роки Першої світової війни», – повідомили у секторі зв’язків з громадськістю УМВСУ в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #намісник, #новини тернопільщини, #олександр богомол, #почаїв, #тернопільські новини, #чудотворна ікона
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: