Волонтери в шоці: «Кіборгу», який опинився під слідством, не дають прооперувати руку

Опубліковано:
16 Травня, 2015

Через неможливість провести операцію в умовах тюремної камери, поранений під аеропортом «кіборг» Дмитро Канівець, який є фігурантом справи «Січ» (за фактом вбивства офіцера СБУ у Волновасі) може втратити руку. Про це пише на своїй сторінці в Фейсбук волонтер-адвокат Оксана Томчук.

 

«15 травня, в цю п’ятницю, Печерський районний суд міста Києва має розглянути прохання слідчого про продовження утримання під. вартою пораненого під Аеропортом кіборга – Дмитра Канівця (псевдо – Псих), який є одним з фігурантів так званої справи «Січ» … Поранений хлопець, якому ще 1 квітня мали провести чергову операцію, зняти апарат Єлізарова та вживити металеві пластини, досі не госпіталізований.

 

І це незважаючи на вимоги ЄСПЛ та Уповноваженого з прав людини пані Лутковської », – пише Томчук. За її словами, стан пораненого «кіборга» погіршується з кожним днем. З пораненням в тюремній камері він знаходиться вже 2 місяці. «Стан Дмитра жахливий. Рука гноїться, вже пошкоджений ліктьовий суглоб. Дірки в руці такі, що видно кістки. Лікарі розводять руками і заявляють про необхідність негайної госпіталізації. Але подолати опір системи, яка розгорнула широкий фронт боротьби з добровольцями ми поки не змогли », – журиться Томчук.

 

Волонтер переконана: правових підстав для того, щоб суд ухвалив рішення про подальше утримання Канівця під вартою ціною його здоров’я, немає. «Це прохання не може бути задоволено судом, оскільки будь-яких доказів провини Дмитра та його участі в інкримінованих йому або яких-небудь інших злочинах немає.

 

Жодної слідчої дії за участю Канівця за час його 2-місячного ув’язнення не проведено», – підкреслює Томчук. Волонтер поки не знає точного часу проведення судового засідання – ця інформація з’явиться у неї лише в п’ятницю.

 

Однак Томчук вже зараз закликає всіх небайдужих прийти під суд і нагадати і суддям, і президенту про те, що після Майдану народ очікує правосуддя, а не судилища. «Друзі, про час слухання я дізнаюся тільки в п’ятницю. Але я дуже прошу прийти і підтримати нашого Героя, який винен лише в тому, що президент боїться власного народу найбільше», – написала волонтер.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: