Наливайченко вимагає розсекретити усі державні архіви, особливо у Генпрокуратурі і МВС

Опубліковано:
7 Вересня, 2016
 

«Обов’язково треба розсекретити всі архіви, які досі не розсекречені у державних структурах, зокрема Генпрокуратурі. І зараз важливо не зупинятися. Це завдання влади, аби створений за польським зразком інститут Національної пам’яті запрацював на повну потужність. Має бути підтримка держави у відцифруванні родинної пам‘яті, документальних свідчень і світлин. Треба виставляти і вивчати архіви в університетах, аби ми не забували сторінки власної історії», – заявив громадсько-політичний діяч.

 

Наливайченко нагадав, що за час його роботи в СБУ, було розсекречено 7 томів архівних документів, пов‘язаних із Волинською трагедією. І треба це продовжувати робити далі. Дізнатися правду, за словами громадського діяча, особливо актуально на Тернопільщині, адже тут живуть свідки-переселенці тих подій, їхні нащадки. І важливо, заради їхньої пам‘яті, заради національної гордості визнавати і розсекречувати правду.

 

«Де є правда, там немає маніпуляцій. Дуже важливо визнати: Волинська трагедія сталася. Треба продовжувати досліджувати ці документи. Йти назустріч людям у їхньому бажанні ознайомитися з історією свого роду» – вважає лідер Руху «Справедливість». Він підкреслив, що з архівів відомо: тоді проти поляків воювала ціла машина російської радянської системи, і зараз те, що тоді вчиняли проти поляків, та сама система вчиняє вже проти українців.

 

«Уже на нашій території та війна продовжується і методи війні ці самі. Тоді війська радянського майбутнього маршала Тухачевського, захоплюючи польські міста, створювали народні республіки. Той самий агресор, вже зараз на нашій території створює республіки ЛНР -ДНР. Ось де відповідь. Ось хто стоїть за цими трагедіями. І тоді і зараз, і на території України і Польщі діяли шпигуни та провокатори, які розпалюють і розбурхують націоналістичні питання. Все це – серйозні загрози нацбезпеці», – вважає Валентин Наливайченко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: