На видання альманаху «Волонтер» зібрано близько 10 000 гривень

06.04.2015 09:00   Джерело: TeNews
Опубліковано : Тарас Савчук

Друге число «Волонтера» вийде на 16 сторінках (А3 формату), чотири з яких — це спеціальний додаток на суспільно-політичну тематику (висвітлює питання розбудови України у післявоєнний час). Видання містить різноманітні приклади того, як можна бути корисним у час війни, навіть не будучи на передовій чи не маючи грошей. Водночас, подано контакти активних і надійних волонтерських груп, за посередництва яких, можна допомагати потребуючим матеріально і фінансово. На шпальтах видання ідеться про медичну і моральну підтримку війська (зокрема психологічну підготовку та реабілітацію воєнних і цивільних), інформаційну безпеку, цивільну оборону (запобігання і протидію терористичним актам). Видання містить довідкову інформацію про локальні центри допомоги армії по всій Україні, військові госпіталі, курси військової підготовки; корисну інформацію для біженців, сімей військовослужбовців, поранених.

 


 

Випуск газети-альманаху — це один зі способів мобілізувати пасивну частину населення і здобути ресурси, яких останнім часом стає дедалі менше, для допомоги Армії, пораненим, сім’ям загиблих, біженцям тощо.

 

Видання розраховане на всеукраїнську аудиторію, передусім цивільне населення (хоч, безперечно, може бути цікаве і військовим), позаінтернетне середовище. Розповсюджується безкоштовно. Орієнтовний наклад — 50 тисяч (як і першого випуску), але реальна кількість залежатиме від допомоги громади. Зібраних наразі коштів вистачить на друк 9 - 10 тисяч примірників. Друк 1 примірника коштує приблизно 1 гривню (при тиражі 50 тисяч). (Водночас слід розуміти, що навіть 50-тисячний наклад є мізерним для 45-мільйонної країни; 50 тисяч — пристойний тираж для Тернопільської області.)

 

Частина накладу першого випуску «Волонтера» (50 тисяч примірників загалом)

 

«Волонтер» творить колектив волонтерів, які загалом представляють всі регіони України. Перший випуск було надруковано на пожертви українців Донецька, Лондона, Львова, Нью-Йорка, Слов’янська, Тернополя й Цюріха. Це неперіодичне видання, розповсюджується безкоштовно, не містить політичної реклами.


Географія поширення першого числа «Волонтера»: Вінниця, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Київ, Львів, Миколаїв, Полтава, Суми, Тернопіль, Харків, Херсон, Черкаси, Чернігів, Ужгород, а також: Бережани, Бобринець, Зборів, Калуш, Карлівка, Краматорськ, Кременчук, Лисичанськ, Маріуполь, Млинки, Нікополь, Первомайськ, Піски, Полоне, Понінка, Самбір, Сіверодонецьк, Слов’янськ, Солоне, Старі Кути, Чортків, а ще: Люблін, Лондон, Галіфакс, Стокпорт і Ковентрі.

 

Робота з підготовки 2-го числа альманаху уже на завершальному етапі.

 

Сторінка «Волонтера» у фейсбуці: www.facebook.com/volonterist

Електронна версія першого випуску видання міститься тут: http://bit.ly/1Nc5gIk
Електронна версія предтечі «Волонтера» — видання «ПроМайдан» (30 тис наклад, 8 сторінок, лютий 2014): http://bit.ly/1GYVA0c

Підтримати друк альманаху «Волонтер» фінансово можна за цими банківськими координатами: 5168 7572 8965 5179 (ПриватКартка, рахунок виключно для цієї цілі) або ж зв’язуйтеся ел.поштою: volonterist@gmail.com.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі