На Тернопіллі до УПЦ Київського Патріархату перейшли три парафії, які належали до УАПЦ

Опубліковано:
12 Квітня, 2015

Заклик Святійшого Патріарха Філарета та Священного Синоду Української Православної Церкви Київського про потребу зміцнення Єдиної Помісної Церкви знову почули на Тернопіллі. Тут продовжується об’єднання православних громад інших юрисдикцій в лоні Київського Патріархату.

 

Так, слідом за переходом кількох парафій із Московського Патріархату, в ці дні під архіпастирський омофор Високопресвященного Нестора, архієпископа Тернопільського, Кременецького та Бучацького, виявили бажання перейти ще три парафії, які раніше належали до Української Автокефальної Православної Церкви.

 

Керуючий Тернопільською єпархією задовольнив прохання громади Успіння Пресвятої Богородиці с. Зозулинці Заліщицього благочиння (настоятель архімандрит Всеволод (Кочергін)), громади Архистратига Божого Михаїла с. Буглів Лановецького благочиння та громади Різдва Пресвятої Богородиці с. Кутиська Лановецького благочиння (настоятель прот.Роман Стадник) та благословив їх надалі продовжувати своє служіння в лоні УПЦ Київського Патріархату.

 

Цьогорічне свято Великодня стане особливим ще й тому, що плодом Великого посту для Тернопільської єпархії стало явлення заповіданої Христом братської любові. Як то добре і як то гарно, коли брати живуть у згоді! (Пс.132:1)


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #перейшли, #помісна церква, #тернопіль, #тернопільські новини, #УАПЦ, #УПЦ КП
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: