На Тернопільщині засуджені та ув’язнені вшанували пам’ять жертв Чорнобиля

Опубліковано:
27 Квітня, 2015

Страшний скрипаль узяв уже смичок,

Він буде грати реквієм річок.

Хто вдарив землю в сонячне сплетіння,

Хто спричинив конвульсії стихій?

Я чую увертюру апокаліпсису

О. Костенко

 

26 квітня 2015 року засуджені та ув’язнені установ виконання покарань управління ДПтС України в Тернопільській області вшанували пам’ять жертв Чорнобиля.

 

Минуло 29 років, але ми не забули про страшну трагедію. Наслідки Чорнобиля – найбільшої в історії людства техногенної катастрофи ще довго відчуватимуть сучасники і прийдешні покоління. Викиди в атмосферу значної кількості радіоактивних речовин, забруднення повітря, вод, загроза здоров’ю десятків і сотень тисяч людей – такі є результати аварії на Чорнобильській атомній електростанції  26 квітня 1986 року.

 

В цей день співробітниками соціально-виховної та психологічної служби Чортківської установи виконання покарань (№ 26) засудженим, які відбувають покарання у господарській обслузі було прочитано  лекцію на тему: «Чорнобиль – наш важкий біль».

 

Після лекції капеланом Чортківської  установи виконання покарань (№  26) о. Євгеном Гаврилишиним та  священиком Домініканського Ордену  Томашем Словінським було відправлено панахиду за загиблими у цій страшній трагедії та запалено свічки пам’яті.

 

Засуджені Збаразької виправної колонії управління ДПтС України в Тернопільській області (№ 63) організували вечір пам’яті жертв Чорнобильської трагедії.  Жінки ділилися інформацією про події радіаційної весни, декламували вірші, представляли плакати – «Чорнобиль сьогодні».

 

Пам’ять про загиблих і померлих внаслідок аварії вшанували хвилиною мовчання.

 

Вечір завершився показом документального фільму про Чорнобильську АЕС зі зворушливими кадрами ліквідації катастрофи.

 

В Копичинській виправній колонії (№ 112) для засуджених було продемонстровано фільм, якій переніс їх у квітень 1986 року і зробив свідками тих страшних подій. Після перегляду фільму засуджені хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих.

 

Сліди Чорнобильської катастрофи лишаються, та ми всі доземно вклоняємось, і безмежно вдячні тим, хто, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії, відроджував і продовжує відроджувати пам’ять про всенародний подвиг, що не зітреться ніколи з історії людської, не згасне у віках.

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #26 квітня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #чорнобиль засуджені
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: