На Тернопільщині з’явились ще два міста обласного значення

20.03.2015 13:26   Джерело: TeNews
Опубліковано : Тарас Савчук

Бережанам і Кременцю на Тернопільщині нададуть статус міст обласного значення. Про це повідомляє народний депутат України від фракції «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА» Тарас Юрик.

 

«Вчора, 19 березня, комітет Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування прийняв рішення щодо надання двом  містам Тернопільської області, Бережанам і Кременцю статусу обласного значення. Найближчим часом за це буду голосувати нардепи ВР», - пояснює Тарас Юрик.

 

Такий крок є дуже важливим для соціально-економічної складової регіону. Відтепер до цих міст можна буде прив’язувати розвиток освітніх навчальних закладів, мережі охорони здоров’я, і покращення закладів культурного та туристичного спрямування.

 

«Фактично, статус міста обласного значення дозволяє перейти цим містам в діалозі, особливо з центральною владою, на рівень, як мінімум, вище. Окрім бюджетних грошей, статус міста обласного значення дозволить залучити і певні інвестиції.  Якщо ми говоримо про європейський вибір, то ми говоримо про спрощення бюрократичної складової, якраз співвідношення місцевого самоврядування з вищими ланками нашого державного управління» - підкреслює нардеп.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі