На Тернопільщині колишній регіонал очолить апарат ОДА?

06.04.2015 18:00   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

У народі кажуть: не буде з Івана мудрого пана. Як би він того пана не корчив. Ера двох в.о. Іванів, схоже, в Тернопільській облдержадміністрації підходить до завершення. Та чи обох?


Іван Крисак  — уже не в.о. губернатора, а перший заступник, який, як велить закон, написав заяву на звільнення. Чи залишиться він у кріслі — вирішувати Степану Барні. Швидше за все новоспечений голова ОДА не захоче мати у заступниках людину, проти якої порушено кримінальне провадження та котра зажила слави корупціонера. Та й  “бютівець” він, тобто “не їхній”. Тож посаду, думаємо, швидко обійме той, на кого вкаже перст “народнофронтівця” Романа Заставного. Подейкують, це буде бізнес-партнер Романа Йосиповича, директор і співвласник “Колумбуса” Ігор Вонс або Володимир Дідич - колишній заступник Заставного-мера.

 

Що ж до другого Івана — в.о. заступника голови Бабійчука,  то, як кажуть декотрі із “порошенківців” - його дні в ОДА пораховані. Ось тільки на якій посаді?  Зрозуміло, що заступником голови ТОДА Іван Геннадійович (у народі - “голова колгоспу”) не стане. Але й звільнити його з “білого дому” не звільнять. Приятель усе ж.


Швидше за все Бабійчука переведуть на іншу посаду. В ОДА шепочуться — він очолить апарат. Простіше кажучи: кинуть щуку в річку. Бабійчук вже приміряє на себе нову посаду.  І сьогодні під час наради на третьому поверсі ОДА здивовані працівники апарату облдержадміністрації спостерігали за перевтіленням ще донедавна в.о. заступника голови в майбутнього керівника апарату. Бабійчук поважно знайомився з працівниками, ставив питання. Врешті, загрався в керовніка настільки, що перебивав свого шефа Барну, ще більше підкреслюючи  присутнім свою значимість та самостійність.


Здавалося б, що такого у призначенні головного канцеляриста. Та для знаючих, ця подія показова, адже саме керівник апарату формує найближче оточення губернатора, його свиту, керує його розпорядком дня, та основне - визначає “угодних” та “неугодних”, контролює доступ до найвпливовішого тіла області. Українська чиновницька практика має приклади, коли навіть за можливість зустрічі з можновладцем такі спритники брали доволі кругленькі суми. Чи наважиться продавати зустрічі зі своїм шефом новий керовнік, покаже час.


Наразі ж перешіптуються, що Бабійчуку, можливо, доручать ще й  займатися питаннями люстрації. І не дивно, бо ж рік тому, кажуть, формував списки антимайдану, працював з кадрами регіоналів, отже знає всіх поіменно. Та й “здавати” ліпше, ніж самому відповідати. Екс-регіонал люстратор — такого дива потрібно ще пошукати...  А головне, як дивитися людям у вічі за такого люстратора й керовніка апарату?


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі