На Тернопільщині, в Копичинській колонії, влаштовують засудженим відеопобачення

Опубліковано:
4 Квітня, 2015

Місця позбавлення волі не оминули сучасні технології. Відтепер в’язні мають змогу спілкуватися з рідними частіше. Чи не щодня вони можуть бачити близьких людей через відеозв’язок.

 

На Тернопільщині, в Копичинській колонії також влаштовують засудженим відеопобачення.

 



 

АНДРІЙ, ув’язнений:

«Это большой плюс, потому что в моем случае, я живу довольно таки далеко к колонии. Я с другой вообще области. Ко мне нет возможности там ездить периодически. Для меня дана услуга, я вообще рад».

Аби рідні Андрія з Одещини, а також інших ув’язнених Копичинської колонії, змогли частіше їх бачити, вирішили залучити сучасні технології. Тепер засуджені можуть вийти на відеозв’язок із родичами або ж просто почитати новини. Для цього в колонії облаштували відповідний інтернет-клас. Однак, є певні часові обмеження.

 

ОЛЕКСАНДР ОКРУШКО, заст. начальника Копичинської виправної колонії із соціально-виховної та психологічної служби

«Є обмеження, згідно розпорядку дня, там з певного часу. Наприклад, дві години сьогодні, у вихідні там більше годин. Відповідно, по графіку, тому що складається графік, щоб не було… Засуджений кожен мав, коли він має можливість використовувати дану послугу… І тому, кожен день, але відповідно до розпорядку дня, там дві години в день».

Користуватись відеозв’язком можна не безкоштовно. Вартість однієї хвилини розмови – 56 копійок. Платять засуджені грішми, які заробляють в колонії.

 

РОМАН, ув’язнений:

«Нормально, я б не сказав, що це дуже дорого, якщо людина робить в «промці», є певна там зарплата і можна користуватися спокійно».

В колонії перебуває більше півтисячі засуджених, поки на всіх 1 планшет, 2 ноутбуки та 2 комп’ютери. Цієї техніки, кажуть вистачає. Роман розповідає, виходять на зв’язок, як тільки з’являється час, переважно, після вечері.

 

РОМАН, ув’язнений:

«Хоть рідних побачу. Так не знаю, шо там, до чого. А так, подзвоню, побачу та й вже»

За законом ув’язненим дозволено користуватися інтернетом, мобільним та відеозв’язком. Однак, перелік доступних сайтів обмежений. Переважно, це новинні ресурси, навчальні сайти. Заборонений доступ до соціальних мереж та сайтів, які пропагують жорстокість.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #інтернет, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #побачення, #скайп, #тернопіль, #тернопільські новини, #тюрма
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: