На табло – 30 лютого. Таке може бути, напевно, тільки в Тернополі

Опубліковано:
1 Березня, 2016

За історичними переказами, в часи до нашої ери в юліанському календарі місяць лютий містив 30 днів.  Це імператор Октавіан Август скоротив його на один день для того, щоб додати цей день до серпня – місяця, що був названий його ім’ям, –  «во ім’я торжества святої справедливості». Адже липень, що названий на честь його попередника Юлія Цезаря, вже тоді мав 31 день, а серпень – тільки 30.

 

Сучасні астрономи стверджують що попри те, що чинний календар має дуже маленьку похибку, все одно за 3328 років накопичується помилка в 1 день. Тому, якщо до цього часу Земля й людство на ній існуватимуть, і не  буде запровадженого нового, точнішого обліку часу, то  у 3328 році буде 367 днів, тобто буде існувати дата — 30 лютого.

 

Тернополянам залишається тільки зрозуміти – сьогоднішній день вони прожили в глибокому минулому чи у далекому майбутньому?

 

На фото – інформаційне табло на платформі залізничного вокзалу: 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: