На місце Шумади в ОДА зможуть призначити відразу двох?

Опубліковано:
30 Листопада, 2015

Віктор Шумада перший, хто покидає так до кінця і не сформовану команду Степана Барни. Незважаючи на їх кумівство та дружбу, Віктор Володимирович зробив свій вибір на користь іншого шефа – який ще 5 років тому вбачав в Шумаді кримінального злочинця.

Чи став пан Шумада елементом торгу між впливовішими політиками, чи його в міську раду делегував Степан Барна зможемо побачити пізніше, коли оцінимо результати роботи Віктора Володимировича та принциповість його позиції.

Головною інтригою залишається питання заповнення вакансії заступника голови ОДА – керівника апарату.

Кого Степан Барна не побоїться зробити своєю правою рукою?

За інформацією від оточення губернатора, він розглядає 2 варіанти: знайти рівноцінну заміну Шумаді або розділити його посаду на 2-х: заступник голови ОДА та Керівник апарату.

Перший варіант скидається більше на фантастику, оскільки ні в оточенні Барни, ні в обласній організації БПП довірених людей, які не просто вміють, а ще і хочуть погрузнути в парперовій роботі, не так багато. А робота з документами і є основними обовязками керівника апарату.

Найімовірніше, роботу з організації документообігу буде довірено комусь непублічному, так званому технократу, а на місце “чистого” заступника бажаючих знати буде не складно.

Один з варіантів, який розглядається. – людина з оточення нардепа Романа Заставного Ігор Вонс.

Йому і раніше пророкували посаду першого заступника, однак після виборів цю ідею можна запити водою. Представник “Батьківщини” Іван Крисак отримав в підтримку фракцію в обласній раді і точно залишиться на посаді, якщо “Батьківщина” та ББП утворять більшість.

Тому Ігорю Вонсу можна розраховувати на роботу в ОДА тільки в тому випадку, якщо Степан Барна не вирішить поторгувати і цією вакантною посадою для того, щоб сформувати під себе обласну раду та виторгувати до себе лояльність в обмін на посаду заступника.

В іншому випадку – отримаємо чергове протистояння між законодавчою та виконавчою гілкою влади в області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: