На межі Тернопільщини – загроза сказу

Опубліковано:
30 Березня, 2015

Встановлено підозру на сказ серед молодняка великої рогатої худоби в Хмельницькій області в одному з господарств Білогірського району.


За інформацією Головного управління ветеринарної медицини в Хмельницькій області, в одному з господарств Білогірського району встановлено підозру на сказ серед молодняка великої рогатої худоби.

 

З метою здійснення епізоотичного розслідування випадку захворювання, встановлення джерела інфекції, вжиття невідкладних заходів для локалізації та ліквідації хворобистворено робочу групу із фахівців державної служби ветеринарної медицини району та області, яка виїхала на місце.

 

У результаті проведеного протягом двох діб розслідування із залученням працівників відділу ветеринарної  міліції та Білогірського райвідділу УМВСУ встановлено, що без повідомлення державної служби ветеринарної медицини реалізовано дві голови хворої  ВРХ,  встановлено м’ясопереробне підприємство куди без супровідних ветеринарних документів під час відсутності офіційного лікаря була здана худоба. М’ясотуші, субпродукти, шкури вилучені з підприємства та спалені на худобомогильнику. Роботу підприємства призупинено для проведення миття та дезінфекції.

 

Відібрано матеріал для проведення підтверджуючих досліджень в Хмельницькій регіональній державній лабораторії ветеринарної медицини. В господарстві проведено дезінфекцію та проводиться щеплення тварин.

Ситуація знаходиться під контролем державної служби ветеринарної медицини України.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ВРХ, #загроза, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сказ, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: