На Козацькому острові в Тернополі бились середньовічні лицарі (Відео)

Опубліковано:
1 Квітня, 2015

В тернопільському парку «Топільче» на Козацькому острові відбулись видовищні битви середньовічних воїнів. У лицарському турнірі змагались учасники клубів історичної реконструкції з кількох українських міст.

 

Як інформує репортер ZIK-Стрім Андрій Орляк, на Козацькому острівку билися дві команди: житомирська «Золота Шпора» та львівська «Чорна Галич». Склад львівської команди також доповнювали реконструктори з Тернополя і Чернівців. Лицарі у середньовічних обладунках, вагою до 30 кілограм та справжньою сталевою зброєю змагались один на один і в масових боях. Втім, як зазначив організатор турніру, студент Тернопільського медуніверситету Андрій Андрусів, у змаганнях перемогла дружба.


«Це дружні змагання між командами. Ми один одного добре знаємо вже багато років, тому це змагання, в яких переможе дружба. Сьогодні будуть масові бої, один на один та навіть бої без правил. Єдині вимоги – не бити в місця без обладунків та в потилицю. Обладунки дехто виготовляє самостійно, але також є ковалі, в яких ми їх закуповуємо. Як і в часи середньовіччя, наші обладунки важать до 30 кілограм, ми б’ємось справжньою зброєю, вона є стальною, але затупленою. Як і в будь-якому спорті можна отримати травми, але якщо гарна амуніція, ризик знижується до мінімуму», – зазначив  Андрій Андрусів.

 

Студент, як представник житомирського клубу «Золота Шпора» та учасник збірної команди України, що бере участь у міжнародному фестивалі «Битва націй», планує відкрити філію клубу і в Тернополі. Діятиме вона на базі Тернопільського медуніверситету. Керівництво закладу підтримало ідею студента, і погодилось надати місце для тренувань та виділити кошти на придбання амуніції. Під час турніру усі, хто цікавить історичними реконструкціями мали змогу взяти участь у тренуванні, навчитися майстерності лицарських боїв  та записатися до команди.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лицарі, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #топільче
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: