На Тернопільщині знизилася підліткова злочинність (ФОТО)

03.12.2014 08:59   Джерело: http://www.oda.te.gov.ua
Опубліковано : Олег Жак

Про виконання обласної програми подолання дитячої безпритульності і бездоглядності на 2012 – 2015 роки доповів на колегії обласної державної адміністрації 2 грудня начальник служби  у справах дітей обласної державної адміністрації  Степан Герасимів.


«Підтримка національного усиновлення, сімей опікунів, створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу стали чинником, що значно зменшив  кількість дітей, які могли б стати бездоглядними і безпритульними чи бути усиновленими за межами України, - наголосив Степан Герасимів. - Станом на 01 листопада2014 року із 1212 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (270 та 942 відповідно), які проживають на території області, 1063 з них (87,2% при загальнодержавному показникові 85 %) виховуються в сімейних формах виховання».

 

За його словами, в області функціонує Єдина інформаційно-аналітична система “Діти” – електронна система обліку дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, та осіб, які бажають взяти їх на виховання. Налагоджено постійний контроль за умовами утримання і виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в різних формах сімейного виховання, їх соціальний супровід.


«За результатами проведених у 2014 році 599 профілактичних рейдів (“Підліток. Зима. Канікули”, “Діти вулиці. Вокзал”, “Діти Тернопільщини проти насильства, бездоглядності, за духовність та сімейну злагоду”, “Літо”, “Урок”) надано соціально-правовий захист 201 дитині (44 з них – вилучено з вулиці, 17 – з розважальних закладів, 4 – з комп’ютерних клубів, 30 – з сім’ї), яким надано відповідну допомогу(42 – юридичну, 91 – психологічну, 63 – педагогічну, 5 – медичну, 11 дітей поміщено до закладів соціального захисту дітей). Із загальної кількості виявлених дітей 105 вживали спиртні напої, 11 дітей вживали наркотичні та токсичні речовини. Виявлено 62 порушення правил торгівлі спиртними напоями та тютюновими виробами, на підставі чого на кожне з них направлено відповідні документи реагування до місцевих органів влади для усунення причин та умов, що сприяли їх допущенню, притягненню винних до відповідальності, передбаченої законодавством», - наголосив Степан Романович.

 

 

Під час проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань профілактики протиправних дій у дитячому середовищі проведено 84 засідання координаційних рад суб’єктів профілактичної роботи щодо запобігання вчинення неповнолітніми правопорушень та злочинів, які створені та діють в усіх районах та    м. Тернопіль, 254 наради – семінари, 54 засідання колегій районних державних адміністрацій та 12 засідань сесій районних (міської) рад, на яких розглядалися питання захисту прав дітей, 144 виступи у засобах масової інформації ,45 засідань’’за круглим столом’’, 793 бесід, 140 лекцій.

 

На профілактичному обліку служб у справах дітей перебувають 707 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах (640 дітей, які проживають у 295 сім’ях, в яких батьки або особи, які їх заміняють, ухиляються від виконання батьківських обов'язків; 4 дітей, які самовільно залишають постійне місце проживання, 63 дітей, які зазнали жорстокого поводження). 379 батьків попереджено про недопустимість вчинення дітьми протиправних дій, за неналежне виконання батьківських обов’язків ініційовано притягнення до адміністративної відповідальності 183 батьків, попереджено 39 посадових осіб, ініційовано притягнення до дисциплінарної відповідальності 29 посадових осіб.

 

 

Завдяки проведеним профілактичним заходам в області за 9 місяців 2014 року спостерігається зниження підліткової злочинності на 36,4% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: http://www.oda.te.gov.ua  

Коментарі