На Тернопільщині живе понад 2 000 переселенців

Опубліковано:
31 Грудня, 2014

У Тернопільській області готові прийняти ще 226 переселених громадян, загалом в державі резерв для переселених становить 14200 місць. Про те, як забезпечують першочергові потреби переміщених осіб, проінформували на засіданні Міжвідомчого координаційного штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. Його провели в режимі відео-конференції з регіональними штабами 25 грудня.

 

За дорученням виконувача обов’язків голови Тернопільської облдержадміністрації Івана Крисака попередньо відбулось засідання Міжвідомчого обласного координаційного штабу. Відтак, начальник управління ДСНС в Тернопільській області Віктор Маслей проінформував про соціальне забезпечення переселених громадян, які проживають на Тернопільщині.

 

«Станом на 25 грудня в область переселилось 2436 громадян. Усі вони забезпечені житлом, придатним для проживання в зимових умовах, – зазначив Віктор Маслей. – До управлінь Пенсійного фонду звернулось 806 осіб, із них 602 особи отримують пенсійні виплати. У вищі навчальні заклади влаштували 52 особи, у загальноосвітні школи – 289 дітей, у дошкільні навчальні заклади – 88 дітей. До центрів зайнятості звернулось 252 особи, працевлаштувати вдалось 74».

 

За словами начальника управління ДСНС, благодійну допомогу переселеним активно надає волонтерська організація Товариства Червоного Хреста. Зокрема, надійшло 800 тис гривень, цю суму роз приділили між 972 переселеними громадянами.

 

Загалом, в Україні налічується 610 413 переселених осіб. На даний момент тривають роботи із розгортання 7 транзитних містечок для тимчасового проживання осіб цієї категорії, повідомив заступник Голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Василь Стоєцький.

«У Харкові, Запоріжжі, містах Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Дніпродзержинськ, Павлоград та Нікополь Дніпропетровської області завершуються роботи по будівництву семи транзитних містечок, – продовжив він. – Житлові модулі для їх побудови були надані Україні Урядом Німеччини. Усього до трьох областей надійшло 1366 модулів. Загалом змонтовано 105 модульних блоків, у яких розмістять 3488 осіб. На цей час проводиться завершення монтажу інженерних комунікацій та підключення їх до будинків. У першій декаді січня транзитні містечка будуть відкриті».

 

Невирішеним залишається питання переміщення вихованців інтернатних установ та закладів соціального захисту, які розміщені на неконтрольованих територіях. У них перебуває 4 тисячі 28 осіб, у дитячих будинках сімейного типу – ще 5068 дітей. Щодо вирішення даного питання розроблять чіткий план дій співпраці центральних та місцевих органів виконавчої влади.

 

На благодійний рахунок Міжвідомчого штабу надійшло 1 млн 400 тис гривень та 100 тис доларів від волонтерів із Молдови. Допомогу серед переселених отримають у першу чергу сироти; діти, батьки яких пропали безвісти; діти-інваліди; вагітні жінки та сім’ї, які втратили годувальника.

 

Підсумовуючи засідання, Василь Стоєцький зазначив, що в наступному році штаб продовжить свою діяльність у звичному режимі. У першу чергу робота стосуватиметься забезпечення соціальних виплат переселеним, гуманітарної допомоги особам даної категорії, створення робочих місць для них, співпраця з волонтерськими та міжнародними організаціями, додав він.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #переселенці, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: