Міськрада зрізала в парку 130 дерев. Тернополяни сьогодні будуть знову їх садити

Опубліковано:
26 Березня, 2015

– Пройшов рік після того, як ми боролися на Інститутській і Шовковичній. Уже рік наші барикади стоять від Пісків до Щастя. І коли мене запитують, “що змінилося” в результаті боротьби і ціною смертей дуже хороших людей, я відповідаю, що “ми стали зліші і ініціативніші”, – пише на сторінці “Від Тарнополя до Тернополя” користувач Андрій Че.


А далі він продовжує:

 

– Сьогодні я став свідком спилювання понад сотні дерев, в тому числі туй, голубих ялинок та берез, біля Довженка прямо навпроти парку Національного Відродження. Випадково надибавши на лісоповал, я знайшов прораба і запитав, чи в нього є документи на дану “розвагу”, на жаль, вони виявилися в порядку. На баланс міської ради за спилювання дерев заплатили 250000 гривень, тому міліцію викликати не було можливості, а людей, які зацікавилися спилюванням, було катастрофічно мало, щоб спинити дане дійство. Більшість проходила повз, лише у жіночки (швидше за усе переселенка) і кількох хлопців це викликало обурення!

 

Що ми маємо:
1) спиляли 130 дерев, 1 вдалось врятувати, але його потрібно пересадити (туя)
2) місто отримало 250000 грн. Цікаво куди вони будуть витрачені
3) на місці стоянки буде проведене будівництво
4) виходячи з пункту (1), сьогодні потрібно організувати громадськість і якщо в коментах знайдуться люди, то пересадити бодай 1 дерево як символ боротьби за озеленення міста

 

2

3

4

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дерева, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #парк національного відродження, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: