Ми чуємо тебе, "Кобзарю", крізь століття (Відео, Фото)

Опубліковано:
14 Березня, 2016

Ми чуємо тебе, « Кобзарю», крізь століття. Такими словами розпочалося вшанування пам’яті видатного художника слова, патріота України  –  Тараса Шевченка  у Тростянецькій загальноосвітній школі І-ІІ ст. З дитячих уст лунало мудре й красиве, правдиве і цінне, сильне й ласкаве, добре й мужнє слово поета. Учні під керівництвом вчителя української мови та літератури Омелюти М.В та вчителя музики Цюренка М. Б. у віршах і піснях оживили твори Кобзаря, ще раз підкреслили їхню силу та невмирущість.

 

 

Продовження вшанування пам’яті відбулося у сільському клубі. Завідуюча клубом Чорна Г. В. та завідуюча бібліотекою Семенів Н. В. залучили до виступу учасників від 8 до 80 років. Розігрувалися сценки з життя малого Тараса . зворушливо було дивитися на старого кобзаря з бандурою , який піснями розповів про минуле. ( У ролі кобзаря був колишній керівник « Журавлиці» Гишка І. М.  ) Так  усією Тростянецькою громадою склали щиру дяку Тарасу Шевченку за його животворне слово, за його науку праведну.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: