Мер Тернополя і сомоорганізовані мешканці працюють, натомість чиновники показують безвідповідальність

Опубліковано:
30 Червня, 2016

Цьогорічний День Конституції для багатьох тернополян видався аж ніяк не святковим: після сильної нічної зливи місто звично «плавало», адже проблема зливової каналізації в Тернополі не нова, але, на жаль, дуже актуальна. Тож і цього разу затопленими виявилися не тільки десятки вулиць і дворів у різних районах міста, а й під’їзди багатоповерхівок.

 

Топовою новиною чи не на всіх тернопільських сайтах 28 червня став пост мешканки будинку на вул. Карпенка, 15 на масиві «Дружба». Перед одним із під’їздів багатоповерхівки після нічної зливи утворилася чималенька водойма, подолати яку можна було лише вбрід — інакше з під’їзду не вийти. Фото «персонального» озерця у спальному районі Тернополя «підірвали» Інтернет. Користувачі соцмереж жваво обговорювали побачене і незлим тихим словом, знову ж таки, згадували міську владу.

 

 

Загалом ситуація була невтішною: сподіватися на хоч якусь, не те що оперативну допомогу комунальних служб у державний вихідний – тільки думкою себе тішити. І не найбільша біда, що не в усіх у державне свято вихідний і нема змоги вибратися на роботу. Серед мешканців під’їзду багато пенсіонерів, людей із хронічними недугами, за загострення яких допомога невідкладна медиків життєво необхідна. А з під’їзду не тільки вийти, не замочивши ніг, а й зайти не можна…

 

Вихід із ситуації знайшли ті, хто добре засвоїв принцип «Порятунок потопаючих – справа рук самих потопаючих». Саме вони взялися прочищати зливову каналізацію у дворі. Роботи вистачило на весь день. Працювати довелося не лише руками чи віниками, а й ломами: так звані «лівньовки» у дворі виявилися… заасфальтованими — мабуть, постаралися працівники служб, котрі торік робили у дворі капітальний ремонт.

 

 

А що ж згадувана вже влада? Яким би фантастичним це комусь не здалося, але чи не єдиним, хто відреагував на скарги мешканців проблемного під’їзду, був міський голова Тернополя. Попри державний вихідний, Сергій Надал не залишив поза увагою проблему, що виникла на Карпенка, 15.

 

28 червня міський голова пообіцяв мешканцям під’їзду, які зверталися до нього через соцмережі, розібратися у ситуації. Наступного дня, 29 червня, було видано розпорядження міського голови його заступникові Владиславу Стемпковському, начальникові управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Миколі Лесіву і начальникові відділу технічного нагляду Олегові Вітику створити спеціальну комісію для вивчення ситуації.

 

 

Уже до 1 липня комісію має надати Сергієві Надалу висновки і пропозиції роботи комісії щодо оформлення проектно-кошторисної документації та передбачення у ній питання водовідведення; якості проведення ремонтних робіт, зокрема з водовідведення; вивчення якості робіи відділу технічного нагляду при прийнятті об’єктів у експлуатацію; причин, які зумовили підтоплення при будинкових територій та пропозиції щодо їх вирішення.

 

Крім того, міський голова доручив не лише зробити із ситуації висновки, а й покарати винних у її створенні, а також готовий вислухати пропозиції щодо проведення додаткових робіт та компенсації їх вартості (тобто доганами навряд чи обійдеться – комусь із чиновників і комунальників доведеться таки розплачуватися за халатність, сподіваємося, з власної кишені).

 

Міський голова Тернополя також доручив провести роботи з недопущення підтоплення при будинкових територій у майбутньому.

 

Чи буде виконано доручення мера і покарано винних, а також виправлено недоробки у роботах, оплачених із міського бюджету? Час «ікс» для заступника міського голови Тернополя з питань ЖКГ і начальника відповідного управління настає вже завтра.

 

Але… Ні 29 червня, ні 30 червня жильці будинку не побачили нікого з відповідних служб у своєму дворі. Можливо, вони були або дуже вранці, або дуже пізно і з усіма просто розминулися. Та якщо би хтось із комісії, яку мали б створити, був, то принаймні мали б поговорити з мешканцями. Адже на даний момент все зроблено і прочищено самими людьми і, зрештою, варто було б розпитати їх, у чому полягала проблема.

 

Загалом тернополянам залишається не лише чекати, коли недоробки комунальників буде виправлено в цілому і звично нарікати на владу, комунальників і самого Господа Бога, а й надалі самим контролювати хід виконання таких робіт.

 

Зрештою, міського голову біля кожного робітника, який закидає асфальтом «лівньовку», або чиновника який «лівачить», не поставиш, а гроші на вітер за такої якості роботи йдуть не просто з бюджету міста, а, вважаймо, з наших із вами кишень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: