Мєнт – волонтер – мер – “каскадер”…?

Опубліковано:
21 Квітня, 2015

29 березня преставниками відділу волонтерської служби “Правого Сектора” Монастириського району у с.Високе в місцевому магазині було виявлено скриньку (трилітрову банку ФОТО №1) по збору коштів для Української Армії, але, як сказали працівники, її вже рік ніхто не забирає (приналежність до будь-якого волонтерського руху чи якоїсь організації встановити було не реально через відсутність реквізитів).

 

Пізніше подібні скриньки було виявлено в магазинах м. Монастириська (на зауваження чому скриньки не опломбовані і хто за них відповідає, власники магазинів говорили, що всі питання до мера – Андрія Старуха, адже встановили та забирають скриньки саме представники мерії ).

16 квітня в м. Монастириска були розклеєні плакати (ФОТО №2) про проведення “Мото – каскадер шоу ”, де було використано символіку “Правого Сектора”, і біля символіки напис про збір коштів для АТО (кілька людей заходили в штаб і перепитували чи ми причетні до організації заходу, бо вони на плакатах бачили нашу символіку). В єдиному місці, де це могли надрукувати, нам надали інформацію про те, що друкувати приходили представники мерії.

До мера того ж дня навідалися дівчата – волонтери, котрим він нагрубив і заявив, що використовує символіку, яку вважає за потрібне.

Наступного дня, 17 квітня через м. Монастириська проїждала група бійців 6 ЗБАТ Добровольчого Українського Корпусу “Правий Сектор”. Заїхавши в гості до місцевих правосєків, почули вищенаведену інформацію та вирішили завітати до мера, поспілкуватися на ці теми.

 

В кабінеті державного службовця вияснили що:

– З його слів він дійсно «займався збором коштів для АТО рік тому, коли ще не був мером, а коли люди почали казати, що він краде, закинув цю справу, а ті банки, які стоять в магазинах міста, просто ЗАБУВ !!! Забрати ???.»
– Мер міста відповів, що під час збору коштів не оформляв !!! жодної документації, яка б супроводжувала процес (звіти, акти про вскриття скриньок тощо) і не може надати жодних фактів витрат цих коштів за призначенням.
– В ході розмови в кабінеті мера було помічену вже знайому банку(ФОТО №3) для пожертв, аналогічні якій стоять в магазинах і яка, як стверджував голова, «яку він забрав, як своє особисте майно з попереднього місця роботи і вона не є справжньою банкою???, а лише «макетом» для інших банок».
– Також він не міг точно сказати де, скільки і коли було розміщено скриньок, а саме головне – плутався у тому, куди йшли кошти – не то Самообороні віддав, не то якимсь дівчатам, не то заступнику голови РДА…

 

Після розмови мер пообіцяв виправитися, але ми не віримо в можливість еволюції від міліціонера до патріота, тому викладаємо фактаж (ФОТО та ВІДЕО) для того, щоб місцева громада знала кому довірила управління своїм містом.

 

Також пан Старух у звичному для чиновників (котрі мають чого боятися) в терміновому порядку звернувся до своїх друзів –міліціонерів, котрі одразу ж кинулися в штаб організації, намагаючись взяти якісь пояснення.

Сьогодні ж, 18 квітня він написав на своїй сторінці у ФБ (ФОТО №4), що наші хлопці його побили, що є банальною брехнею та спробою оправдати своє псевдоволонтерство, наводимо цитату: “… користуючись відсутністю в моєму кабінеті людей не їхнього угрупування та кількісною перевагою нападників завдав мені кілька ударів. ”!

 


На це можемо заявити лише те, що якщо хоча б раз ще десь почуємо про те, що відбуваються якісь махінації з волонтерськими коштами, то бити будем у кращому випадку …

 

ВІДЕО докази тут

https://www.youtube.com/watch?v=zGqpo3ZJ48k&feature=youtu.be

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #гроші, #мер, #монастириська, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #правий сектор, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: