Майданівський сленг по-тернопільськи

Опубліковано:
18 Квітня, 2015

У «книгарні Є» свою книгу про сленг Майдану презентувала Надія Трач. «Разом – сила» (риторика українського спротиву , соціолінгвістичні есеї) саме таку назву отримали дослідницькі роботи зі сленгом Надії Трач. Авторка пропонує читачеві понад 800 слоганів українського спротиву. Вона аналізує зміни у суспільсьтві та риторику спротиву за час подій на Майдані, а також порівнює їх із Студентською революцією на граніті 1990 року та Помаранчевою революцією 2004 року.

 

Ідея написання такої книги виникла ще під час перших подій революції Гідності.

 

– Коли я побачила таку кількість різноманітних книг про Майдан у мене опустилися руки. Але все ж ідея мене не покидала. Я побачила, що аналізу мови Майдану ще ніхто не робив. Вона унікальна у своєму роді, – говорить авторка.

 

Надія вважає, що мова Майдану виконала немалу суспільну і мовну функцію, згуртувала народ стала частиною образу революції.

 

Надія Трач – мовознавець, викладач кафедри української мови Києво-Могилянської академії.

 

Оксана Ботюк


 

Поділитись:

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: , #книгарня, #надія трач, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #разом - сила, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: