Марії Хлян на континенті рівних не знайшлося

Опубліковано:
3 Грудня, 2014

Не досить вдало виступивши на нещодавньому дорослому чемпіонаті світу в казахському Алмати (зрештою, як і решта одинадцять українських атлетів — жодної медалі, хоча шість ліцензій на літні Олімпійські ігри 2016 року все ж таки вибороли), вихованка Скалатської дитячо-юнацької спортивної школи Тернопільського обласного ФСТ «Колос», майстер спорту міжнародного класу Марія Хлян уже через два тижні зуміла реабілітуватися на Кіпрі, де відбувся чемпіонат Європи серед юніорів і молоді віком до 23-х років.

 

На поміст у Лімасолі підопічна Віктора Симіва і Вікторії Шайморданової вийшла минулого четверга, аби спробувати щастя в старшій віковій групі серед атлеток, чия вага не перевищує 69 кілограмів. І цього разу повністю виправдала сподівання як своїх наставників, так і прихильників. Аналогічну із зафіксованою на планетарному форумі суму двоборства в 217 балів забезпечили підняті 98 кілограмів у ривку і 119 — у поштовху. Ще одна важлива деталь — на відміну від світової першості, де наша землячка фінішувала шістнадцятою, в суперечці ровесниць Марії на континенті рівних не знайшлося. Тому до великого «золота» за сумою двоборства додала ще й дві малі медалі такої ж проби за перемоги в обох вправах.

Чемпіонка Європи серед молодих атлетів до 23-х років Марія ХЛЯН.

 

Титул чемпіонки континенту — перший для Марії. Хоча європейський п’єдестал вона вже підкорила два роки тому, коли в ізраїльському Ейлаті виборола «бронзу» чемпіонату Європи серед юніорок. Наставники талановитої атлетки Віктор Симів і Вікторія Шайморданова щиро вдячні за допомогу в підготовці до змагань управлінню з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації, обласним ФСТ «Колос» і школі вищої спортивної майстерності, голові Підволочиської районної федерації важкої атлетики Богданові Олійнику. Залишається хіба побажати, аби і на дорослому помості Марія Хлян невдовзі домоглася суттєвого прогресу в результатах і з часом увійшла, щонайменше, до когорти кращих спортсменів континенту.

 

Тим часом через день після тріумфу Марії Хлян у Хоростківській ОДЮСШ імені Миколи Підодвірного відбувся традиційний для цієї пори чемпіонат Тернопільщини та обласного ФСТ «Колос». За відсутності двох найсильніших на сьогодні спортсменок, уже згаданої Марії Хлян і бронзової призерки других літніх юнацьких Олімпійських ігор Софії Зенченко, все ж, на думку судді національної категорії Романа Бутрина, окремі атлети продемонстрували непогані результати. «Майстрівські кілограми» знову підняли Олена Салабай з Іванною Павлик з Озерної на Зборівщині, які нині в ОШВСМ теж займаються під керівництвом Вікторії Шайморданової, кандидатські нормативи підкорилися їх землячці Ірині Копитко, вихованцю Володимира Тернопільського, призеру чемпіонату України Михайлові Гуменюку і його підопічному з ОДЮСШ «Колос» Вадимові Супоровському.

 

Всі вони, за винятком Ірини Копитко, яка поступилася Олені Салабай, стали чемпіонами в своїх вагових категоріях. На першу сходинку п’єдесталу піднялися також господарі помосту Марія Теодозів, Олег Дедерко, Сергій Твардовський і Андрій Киба, тернополяни Любомира Гнатюк і Тарас Кузьмович, Руслан Вовна з Підволочиського і Михайло Чайківський із Бучацького районів.

 

І в обласному чемпіонаті, і в завершальних змаганнях XXIV сільських спортивних ігор Тернопільщини командні трофеї ще до старту можна було вручати збірній Підволочиського району. У важкій атлетиці всеукраїнські і міжнародні досягнення до загального доробку зараховуються. Срібними призерами в обох турнірах стали атлети Гусятинського району. А бронзові відзнаки дісталися двом збірним: у чемпіонаті — обласної ДЮСШ «Колос», у змаганнях сільських фізкультурників — Зборівського району.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #важка атлетика, #марія хлян, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #чемпіонка
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: