Логістичний центр допомоги бійцям АТО у Тернополі зібрав понад 757 тисяч гривень

25.11.2014 16:23   Джерело: tenews.te.ua
Опубліковано : Ольга Юхим

За чотири місяці існування Логістичний центр допомоги бійцям АТО зібрав 757242, 87 гривень,  470 фунтів,  2991 долар, 860 євро , майже 9 тисяч пар шкарпеток,  майже 8 тисяч скляної консервації, понад 3 тисячі кілограмів гречки і це ще далеко не все, що зичливі тернополяни та мешканці області  принесли у вдячність своїм захисникам.

 

- Хоча ми зібрали дуже багато речей, війна триває, допомога потрібна, тим паче, що більшість бійців АТО так знаходяться у складному становищі, каже представник першого Логістичного складу, що на вул..Збаразькій у Тернополі Тарас Герман. Не простіша ситуація зараз і у волонтерів: за один рейс до наших хлопців на блок постах треба проїхати по 3-4 тисячі кілометрів  і все це при невідомо яких погодних умовах.

 

За словами волонтера, дуже допомагає діаспора з Америки,  Англії та Іспанії, з Італії окремо люди передають передачі із кожної провінції.

 

- Ми робимо розвідки про  бійців в АТО із нашої області і по можливості їм допомагаємо, та все ж, якщо хтось залишився поза увагою, не варто відразу вдаватися в критику – краще просто підказати і ситуація буде виправлена,наголошує   Тарас Герман.  Це наша спільна справа і робити її потрібно в злагоді.   За словами волонтера, дуже допомагає діаспора з Америки,  Англії та Іспанії, українські італійці передають передачі із кожної провінції осібно. На даний момент,  на складі актуальними є вологі серветки, спальні мішки  й теплий одяг, а ось гречки, макаронів та мила  - зібрано достатньо.

Тарас Білан, зі складу №2, що на вулиці академіка Дністрянського (навпроти етномайстерні Коза Дереза) розповів, що у хід йдуть будь які принесені небайдужими людьми речі. Використовуються й старі пальта, і валянки  й арматура і будь який метал, використані газові балони, майстрині переплітають старі светри на  балаклави і рукавиці. Планують волонтери запустити у серійне виробництво пічки-буржуйки. – Наші волонтери виготовляють  ці буржуйки  з особливим підходом, то ті 150 пічок, що поїхали на фронт, відмінно себе зарекомендували,  - каже Тарас Білан. Також є велике прохання до людей виготовляти прилади, які під силу зробити навіть школяреві  : спиртівка це легкий, переносний пристрій  для бійця на якій можна нагріти сніданок, обід чи вечерю.

 

Наостанок представники логістичних складів нагадали, що йде свято Миколая, просили складати невеличкі подаруночки-сюрпризи для бійців. -  В пакуночок можна покласти  власноруч виготовлені речі, книжки, солодощі, побажання, - кажуть волонтери.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: tenews.te.ua  

Коментарі