Купуючи автівку, перевірте її у експертів

Купівля автомобіля приємна справа, однак не всі покупці відносяться до неї відповідально. Непоодинокими випадками є придбання авто, що знаходиться в розшуку, з перебитим номером кузова, підробленим свідоцтвом про реєстрацію.

 

Як повідомив провідний спеціаліст сектору кадрового забезпечення та зв’язків  з громадськістю  РСЦ МВС в Тернопільській області Василь Барановський, з початку поточного року працівники обласного сервісного центру МВС виявили 5 автомобілів з перебитим номерами агрегатів, 5автівок, що знаходились в розшуку. Один з виявлених транспортних засобів викрали на території України.

 

Працівники сервісного центру застерігають краян від шахрайських схем продажу автомобіля-двійника. Під викрадений або не розмитнений автомобіль підбирають схожий за кольором або типом кузова транспортний засіб. Після цього номер кузова перебивають і друкують підроблений техпаспорт. В результаті з’являються дві ідентичні автівки.

 

Правоохоронці радять - під час купівлі транспортного засобу провести експертизу автомобіля. Тільки звернувшись до кваліфікованих працівників, ви зможете убезпечити себе від незаконних афер.

 

У всіх територіальних сервісних центрах працюють фахівці Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Вони проводять належну перевірку транспортного засобу і надають такі послуги:

 

  1. Дослідження ідентифікаційних номерів агрегатів ТЗ (кузова, рами, двигуна).
  2. Встановлення об’єму двигуна.
  3. Встановлення року виготовлення ТЗ.
  4. Встановлення ринкової вартості ТЗ при укладенні договорів купівлі-продажу ТЗ.
  5. Встановлення справжності реєстраційних документів (свідоцтв про реєстрацію ТЗ, тимчасові).

 

 

РСЦ МВС 

в Тернопільській області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тимчасовий веб-сайт Головного управління Національної поліції в Тернопільській області  

Коментарі