Куди далі постукається Садовий? У Запоріжжі теж відмовилися утилізувати львівське сміття

Опубліковано:
30 Вересня, 2016

Депутати Запорізької міськради не підтримали рішення про надання допомоги Львову в утилізації твердих побутових відходів та дозволу захоронювати їх на своєму сміттєзвалищі. 

 

Рішення не набрало необхідної кількості голосів для розгляду, “за” проголосували 10 з 58 зареєстрованих в залі депутатів.

 

Згідно з інформацією, Запорізький полігон може приймати до 200 тис. тонн твердих побутових відходів (далі – ТПВ) на рік (погоджена квота). За фактом на полігон вивозиться біля 140 тисяч тонн ТПВ на рік. Проектом пропонується прийняти на полігоні додатково всього 1000 тонн ТПВ, що є менше ніж 1% від загального об’єму у рамках дозволу на розміщення ТПВ.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вся правда про мера Львова Садового і його сміття

 

“Згідно з чинними тарифами, захоронення ТПВ коштує близько 60 гривень за тонну. Запропонований об’єм – 1000 тонн ТПВ – принесе у дохідну частину бюджету міста близько 60 тисяч гривень. Екологічна небезпека при збільшенні об’єму ТПВ на 1000 тонн не виникне”, – йшлося у пояснювальній записці до проекту, який виносили на голосування.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: