Кремль продовжує приховану війну проти України і націлюється на Маріуполь

Опубліковано:
25 Лютого, 2015

Так, після відходу українських військ із Дебальцівського плацдарму бойовики продовжують спроби атак у цьому районі. За даними групи «Інформаційний спротив», у районі бар’єрного рубежу Луганське — Світлодарськ дві тактичні групи ворога за підтримки бронетехніки та мінометів намагалися атакувати передові позиції українських військ. Але наші вояки змусили противника відступити. На сусідній Луганщині не припиняються артобстріли райцентру Попасна та селища Луганське.

 

Найбільшу активність бойовики ведуть в напрямках Донецька та Маріуполя. Поблизу обласного центру терористи традиційно обстрілюють населені пункти навколо аеропорту, які утримують сили АТО — Опитне, Тоненьке, Авдіївку.

 

Водночас найпотужніші обстріли зафіксовані у приазовському селі Широкине. Тут окупанти не припиняють спроб прорвати оборону українських підрозділів, у тому числі за допомогою танків. «Біля Широкиного бойовики із танка, мінометів та стрілецької зброї дев’ять разів обстріляли позиції сил АТО», — каже речник АТО Андрій Лисенко.

 

Учора терористи заявили, що взяли під свій контроль раніше звільнені полком «Азов» села Павлопіль та Пищевик, які нині перебувають у буферній зоні. Прес-офіцер Сектору «М» Дмитро Чалий підтвердити або спростувати цю інформацію не зміг, оскільки наші підрозділи звідти відійшли, вважаючи Павлопіль і Пищевик нейтральною територією.

 

За даними української розвідки, наразі терористи активно перекидають техніку та живу силу ближче до лінії розмежування у Маріупольському напрямку. Мало цього, бойовики ще й заявляють при цьому, що відводять важку техніку! Насправді ж, зазначають у штабі АТО, терористи не відводять важке озброєння, а здійснюють передислокацію і перегрупування своїх банд.

 

Цей факт підтверджує й організатор групи «ІС», нардеп Дмитро Тимчук: «Командування російсько-терористичних військ продовжує вдавати «відведення важкої техніки», яка відводиться з переднього краю на незначну відстань, концентруючись у добре замаскованих і численних «відстійниках», як правило, у приватних домоволодіннях».

 

За його даними, з території РФ бойовикам і далі надходять техніка та озброєння. Лише позаминулої доби розвідка зафіксувала три такі конвої постачання, один з яких (22 транспортні одиниці) проїхав у Донецьк. Показово, що серед важкої бронетехніки, що перекидається з території РФ на Донбас, зросла питома кількість танків Т-72 різних модифікацій, які не перебувають на озброєнні ЗСУ.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #війна, #маріуполь, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #обстріл, #Росія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: