Константинопольска Матір-церква вважає приєднання Київської митрополії до Московського Патріархату неканонічним

Опубліковано:
26 Лютого, 2015

Митрополит УПЦ в Канаді (Константинопольського Патріархату) Юрій (Каліщук) заявив, Константинопольска церква розглядає приєднання Київської митрополії в 1686 до Московського Патріархату неканонічним і недійсним.


Митрополит Юрій зазначив, що ситуація в українському православ’ї є ненормальною. Також він наголосив на важливості, яку всі церкви в Україні повинні відігравати у підтримці українського народу в його нинішньому стані війни з Росією, в тому числі називаючи противника тим, ким він є. Митрополит також наголосив, що церква не має підтримувати російські війська своїм замовчуванням факту їхньої присутності, а тим більше активною підтримкою.

 

Він також заявив, що «Константинопольска Матір-Церква, а також українська діаспора розглядають приєднання Київської митрополії в 1686 до МП неканонічним і недійсним. Саме ця незаконна анексія Київської Митрополії і є справжньою причиною негараздів в Українському Православ’ї».

 

Крім того, він заявив, що Вселенський Патріарх Варфоломій висловив, що він готовий надавати допомогу і сприяння з нормалізації цієї ситуації. Митрополит також зазначив, що що Вселенський Патріарх готовий надавати допомогу і сприяти нормалізації цієї ситуації.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #канонічність, #київський патріархат, #митрополія, #москва, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: