Концерт «Піккардійської Терції» в Тернополі обіцяє хіти і прем’єри, посмішки і сльози

Опубліковано:
20 Грудня, 2015

Уже сьогодні, 20 грудня, вокальна формація «Піккардійська Терція» дасть традиційний передріздвяний концерт у Тернополі.

 

Розпочавши 2015-ий сольниками за океаном – у канадських Вінніпегу, Торонто та Едмонтоні, де, як відомо, найчисельніша в цій країні українська діаспора, «піккардійці» впродовж року концертували по всій Україні: від Ужгорода на заході – до Харкова на сході, від Миколаєва на півдні – до Житомира на півночі. Окрім того, були виступи у Польщі та Чехії.

 

Попри офіційно оголошені комерційні виступи хлопці відспівали десятки концертів у зоні АТО – як на передовій для наших вояків, так і для зраненого війною місцевого населення. Щоправда, говорити про цю чималу частину своєї творчої роботи вони не люблять. Як зізнаються, вважають, що допомагати Батьківщині в тяжкий час – обов’язок кожного громадянина. І якщо ти не вмієш чи не можеш захищати її зі зброєю в руках, то якнайкраще роби свою справу на благо Вітчизни і підтримуй, чим можеш, тих, хто боронить її від ворога.

 

Програму, яку знаменитий львівський акапельний чоловічий гурт привезе до Тернополя, музиканти «перевірили» на київській сцені й отримали найвищі оцінки від вимогливої столичної публіки.

 

Окрім хітів, до програми входять кілька прем’єрних пісень. Зокрема стрілецька «Коли ви вмирали» на музику Михайла Гайворонського і слова Михайла Кураха.

 

– Цією піснею ми хотіли б віддати шану усім героям, які поклали своє життя за волю, за долю України у різні часи становлення нашої держави, – каже художній керівник «Піккардійської Терції» Володимир Якимець.

 

Уперше в Києві прозвучала й композиція «Подай рученьку» Богдана Весоловського, яка з’явилася в репертуарі «піккардійців» лише кілька місяців тому – до 100-річчя цього відомого українського композитора. Згадували також колегу і друга Андрія Кузьменка, виконавши його маловідому пісню «Шукав свій дім» («Зима»). Серед новинок – «Запроси мене у сни» Володимира Івасюка, яка увійде у наступний альбом формації.

 

Які саме композиції прозвучать сьогодні зі сцени тернопільського «Березолю», зі стовідсотковою впевненістю наразі сказати не може ніхто. Музиканти щоразу підбирають програму дещо спонтанно, ніби вгадуючи смаки і потреби аудиторії.

 

За 23 роки музикування колективу назбиралося немало-небагато – понад 300 пісень. Але в тому, що сьогодні увечері зал буде стоячи плакати під лемківську «Пливе кача», не сумніваюся ні на йоту.

 

P.S. Ціни на квитки гурту залишилися на рівні останніх двох років. Придбати їх можна у касах ПК «Березіль» і біля центрального універмагу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: