Коли тернопільські свободівці вже “наїдяться”?

Опубліковано:
17 Листопада, 2014

Депутати Тернопільської обласної ради на сесії довго дебатували над питанням погоджувати чи не погоджувати гірничий відвід цегельні в с. Росохач Чортківського району. Народним обранцям, в основному з фракції ВО «Свобода», здалося, що власники заводу не доплачують громаді згідно з інвестиційною угодою.

 

В інвестугоді передбачено, що приватне підприємство “Степ-МІК” за видобування глини для виробництва цегли щокварталу має допомагати місцевій сільській раді на суму 5 тис. грн. Цього, як зазначив заступник голови постійної депутатської комісії з питань охорони навколишнього середовища та природокористування Тарас Бас,виявилося замало.

 

І незважаючи на те, що сільський голова Росахача цю суму вважає достатньою, адже давно із власниками цегельні має справу і ті ніколи ні в чому йому не відмовляли, голова фракції ВО «Свобода» Марія Чашка запропонувала перенести це питання на пізніше. При цьому всю відповідальність за можливе позитивне голосування запропонувала покласти на сільського голову, раз сума в інвестиційній угоді його влаштовує.

 

І лише коли депутат Василь Мартинюк заявив, що всі ці побори з бізнесу є узаконенням корупції, адже підприємці за законом і так сплачують податки, а його колега Володимир Гульовський недвозначно сказав: «Що, шановні депутати, Вам не принесли чемоданчика з грошима? На що дивиться СБУ!», – ситуацію частково вдалося повернути в інше русло. Натомість усі крапки над «і» розставив своїм виступом герой України Олег Крижовачук. Він запропонував усім обласним депутатам, які відмовляються голосувати за господарські питання, взятися за управління хоча б однією цегельнею, щоб на власній «шкурі» переконатися, наскільки це непроста робота.

 

Опісля депутати без особливого ажіотажу голосували за всі господарські питання, які позитивно пройшли всі комісії та щодо яких є інвестиційні угоди з сільськими радами.


Іван Білий (“Номер один”)

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #росохач, #Свобода, #сесія, #тернопіль, #тернопільські новини, #чотків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: