Поки краяни готуються до свят, у кишенькарів гаряча пора. Метушню на ринках, у супермаркетах, в громадському транспорті липкоруківикористовують, аби непомітно залізти в чужу кишеню чи сумочку. Двох таких спритниць із чималим кримінальним багажем поліцейські упіймали на Зборівщині. Попри це правоохоронці просять громадян пильнувати, адже чимало крадіїв досі залишаються невпізнаними й продовжують полювання на ваші кошти.

 

Коли впродовж години із заявами про крадіжки гаманців звернулося дві жительки Залізців, поліцейські запідозрили, що у районі працює групакишенькарів. Аби потерпілих не було ще більше, взялися негайно шукати зловмисників.

 

Одна з залісчанок втратила гаманець в супермаркеті, інша – на ринку, в решті обставини були аналогічними: тиснява, черга. Пропажу жінки виявили, коли потягнулися за грошима, щоб розрахуватися за покупки.

 

Знайшлися свідки, які бачили як дві жінки викидали гаманці. Маючи опис підозрюваних, поліцейські взялися шукати крадійок. Виявили зловмисниць на ринку, де вони, найімовірніше вже шукали наступну жертву.

 

З’ясувалися, що крадійки до Залісців приїхали попуткою. Одна із жінок жителька Чортківщини, інша – Тернопільського району, обидві раніше судимі за аналогічні злочини. Проживаючи в різних населених пунктах, жінки все ж спрацювалися. Старша із них витягувала гаманець жертви, тим часом молодша прикривала її.

 

Кишенькаркам інкримінують частину 2 статті 185 Кримінального кодексу України –  Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб. На даний час вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу.

 

Щоб не стати жертвою подібних крадіїв, поліцейські радять:

 

– не носіть з собою велику суму грошей без необхідності;

– переконайтеся, що портмоне чи гаманець не виділяються з одягу, не привертають уваги;

– ніколи не носіть гаманці в задніх кишенях штанів;

– у натовпі жіночу сумочку  міцно тримайте, притиснувши до себе;

– не варто перераховувати вміст гаманця у людному місці;

– як тільки виявили крадіжку, негайно телефонуйте 102 у будь-який підрозділ поліції.

 

 

Сектор комунікації Головного управління

Національної поліції в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: