Ірина Жигунова: Проект «100 кращих тернополян» має можливість стати показником зрілості суспільства

Опубліковано:
3 Березня, 2015

Народний праймеріз «100 кращих тернополян» залучає у свої лави все більше мешканців файного міста. На сайті проекту є 518 прізвищ найдостойніших, яких підтримали більше, ніж троє респондентів. Подавати прізвища тернополян, які, на вашу думку, мали б потрапити в сотню кращих, можна до 15 березня.

 

Відома тернопільська волонтерка Ірина Жигунова вважає, що проект «100 кращих тернополян»має можливість стати показником зрілості суспільства, нехай у мініатюрному зрізі Тернополя, готовності до свідомого, відповідального вибору. Не вибору за інерцією, по кумівству, по симпатичному фото чи власників капіталу і влади, а саме свідомо підійти до вибору осіб порядних, чесних і достойних .

 

– Висунутим особам випав шанс ознайомитись з рівнем довіри серед містян, – каже Ірина. –  Розумію, що для декого результат виявиться несподіванкою, для когось приємною, а для когось – не дуже. Звичайно, результати залежатимуть від чесної “гри” усіх учасників . Та життєвий досвід волає про те, що на брехні далеко не заїдеш. Брехня поховала СРСР, поховає Росію і кожного, хто намагатиметься скористатись нею для своїх інтересів. Попри деяку сирість і, на мій погляд,  недосконалість проекту, через його пілотність, в нього є суттєвий плюс – вдало обраний час. Точка неповернення пройдена. Для країни починається відлік нової епохи. І, якщо шановані у суспільстві люди далі відмовлятимуться йти в політику, бо то для них гидка справа, то ця епоха стане черговим періодом Руїни, замість  того, щоб стати часом становлення Української державності. Бо саме через добровільну ізоляцію громадян від участі в державних процесах, через очікування від держави лише соціальних благ Україна не раз вступала в затяжні епохи Руїни.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #100 кращих тернополян, #віктор гурняк, #ірина жигунова, #народний праймеріз, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: