Інфляція "з’їдає" тернопільські тролейбуси

Опубліковано:
26 Лютого, 2015

У бюджеті м. Тернополя на 2015 рік закладено 2 мільйони гривень на придбання восьми тролейбусів, які експлуатувалися на дорогах Європи. Однак уже зараз транспортники відкрито говорять, що цих грошей не вистачить, адже курс гривні по відношенню до євро (саме за цю валюту Тернопіль купує «рогатих») різко змінився у сторону збільшення.

 

У 2015 році заплановано придбати вісім тролейбусів – по чотири великих («гармошки») і малих.

– На них у міському бюджеті закладено 2 млн. грн., – каже директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх. – Але коли робився розрахунок, то євро вартувало 21 грн., нині ж за європейську валюту просять 32 грн. і є тенденція до зростання (розмова відбувалася наприкінці минулого тижня – авт.). Загалом за попередніми розрахунками за вісім тролейбусів доведеться заплатити 120 тис. євро. Якщо брати курс євро до гривні 32, то маємо суму близько 3,8 млн. грн. Тобто на рівному місці вартість тролейбусів збільшилась на 1,32 млн. грн. За домовленістю 50% за тролейбуси платимо цього року, решту – наступного. Тобто на те, щоб заплатити за тролейбуси самим чехам (1,9 млн. грн.), ми гроші маємо. Однак нам бракує 1,4 млн. грн. на доставку, розмитнення, експертизу, випробовування тощо (ці послуги в загальному становлять близько 60% від вартості самих тролейбусів). І це із врахуванням економії, яку ми мали в минулому році.

Незважаючи на всі нюанси зі стрибками гривні, керівник тролейбусного депо сподівається, що влада Тернополя при змінах до бюджету ініціюватиме виділення додаткових коштів, щоб усі заплановані тролейбуси таки в цьому році були придбані.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #андрій мастюх, #КП ТЕТ, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #тролейбус
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: