Хто з тернопільських чоловіків не підлягає мобілізації?

Опубліковано:
23 Квітня, 2015

Чоловіки, яких призначають помічниками дієздатних осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки, не звільняються від призову на військову службу під час мобілізації. Таку відповідь на інформаційний запит отримали в управлінні соціальної політики від військового комісара Тернополя Сергія Гаврилюка.


Нагадаємо, що від початку року збільшилася кількість тернополян, які просили призначити їм помічника. Рішення про це приймають на опікунській раді та виконкомі міської ради. І представників виконкому насторожив той факт, що помічниками просять призначити саме чоловіків. Тож вони дали доручення виконуючому обов’язки начальника управління соціальної політики Володимиру Сулимі надіслати запит у міський військкомат з проханням роз’яснити чи мають помічники пільги у випадку мобілізації.

 

– На мій запит надійшла наступна відповідь, – повідомив зз Володимир Сулима під час чергового засідання виконкому. – «Порядок призову військовозобов’язаних громадян України на військову службу під час мобілізації, зокрема тих, хто звільняється від нього, чітко регламентований законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації помічникам дієздатних осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки, цим законом не передбачено, тобто пільги вони не мають. Відповідно до пункту 7 статті 23 вищевказаного закону, відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації надається військовозобов’язаним, які зайняті постійним доглядом за особою, що його потребує, відповідно до законодавства України, у разі відсутності інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд. Зокрема, об’єднаний міський військовий комісаріат особливу увагу приділяє наявності підтверджуючих документів стосовно потреби особи саме в постійному догляді та відсутності інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд».

 

У статті 23 закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» також зазначено, що не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані: чоловіки, на  утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років (такі чоловіки можуть бути призвані на військову службу  у  разі  їх  згоди  тільки  за місцем проживання);  жінки та чоловіки, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років (такі особи можуть бути призвані на військову службу у разі їх згоди і тільки за місцем проживання); жінки та чоловіки, на утриманні яких перебуває повнолітня дитина, яка є інвалідом I чи II групи, до досягнення нею 23 років; усиновителі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, на утриманні яких перебувають діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування, віком до 18 років (такі особи  можуть  бути призвані на військову службу у разі їх згоди і тільки  за місцем проживання).

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО. армія, #мобілізація, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: