Хто з тернополян платитиме за комунпослуги менше

Опубліковано:
13 Грудня, 2014

Видавати субсидії на комунальні послуги тепер будуть по-новому. Порядок призначення такої допомоги змінив Кабінет Міністрів.

 

З жовтня Кабінет Міністрів змінив порядок призначення житлових субсидій.

 

«Раніше, і це було загальновідомо, сім’ї, які складалися з непрацездатних, або до складу яких входили діти, і в яких дохід був менше прожиткового мінімуму на одну особу, сплачували фіксований розмір платежа від свого доходу, тобто 10 %, інші сім’ї сплачували до 1 жовтня фіксований таким самим чином відсоток свого платежу на рівні 15%. З 1 жовтня забезпечено більш адресний підхід щодо розрахунку розміру обов’язкового платежу, який залежить виключно від доходу сім’ї», – розповів директор департаменту державної соцдопомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко.

 

До прикладу, сім’я, як має субсидію і дохід 2 прожиткових мінімуми на особу, сплачуватиме від нього 15%.

«Якщо дохід сім’ї становить на рівні прожиткового мінімуму, нагадаю, він на сьогоднішній день до кінця 2014 р. на особу в середньому становить 1176 грн., то така сім’я в нас буде сплачувати на рівні всього на всього 7,5% від свого доходу. А сім’я, яка має дохід, припустимо, 500 грн. на особу, взагалі буде сплачувати на рівні там 3% від свого доходу», – пояснює Віталій Музиченко.

 

В результаті таких змін, сім’ї з нижчим рівнем доходу платитимуть за комунпослуги менше. Так влада хоче допомогти соціально незахищеним категоріям, повідомляє ІНТБ.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #субсидія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: