Хто хоче знищити районну спортивну школу і забудувати стадіон в Чорткові?

Опубліковано:
28 Листопада, 2014

Спортивна громадськість Чортківського району б’є на сполох! Робота місцевої комунальної дитячо-юнацької школи під загрозою зриву.

 

Спортсмени бояться, що з першого січня наступного року комунальна установа не відновить свою діяльність через відмову міського голови Чорткова Михайла Вербицького взяти участь у фінансуванні.

 

Кажуть – чиновник готовий поставити на порядок денний питання про фінансування спортивної галузі лише за умови передачі районною громадою на баланс міста всіх об’єктів районної ДЮСШ та центрального міського стадіону.

 

У районні ДЮСШ навчається приблизно чотири сотні дітей. Якщо раніше необхідні потреби повністю забезпечував район, то вже цього року тут є два джерела надходження: районна міська казна Чорткова. З них приблизно 600 тисяч надає райрада і 400 тисяч муніципальна каса. Напрямки грошових потоків змінилися у зв’язку зі зміною статусу міста Чорткова як населеного пункту обласного значення. Спільне фінансування регламентувалося підписаним договором двома сторонами. Цей документ має оформлятися до 1 серпня і ратифікується рішеннями  двох сесій.

 

Та цього року Чортківська міська рада з невідомих причин відмовилася підписувати папери. Вже з першого січня 2015 року функціонування спортивної установи залишається під загрозою. Ще до кінця цього року фінансування ДЮСШ забезпечує районний бюджет.

 

 «Мер хоче, аби йому передали всі приміщення та майно районної ДЮСШ. І обов’язково пан Михайло хоче, щоб йому райрада передала на баланс центральний стадіон. Та рада ніколи цього не зробить. Адже ми вже маємо наглядний приклад забудови з ініціативи мера військового стадіону. Хоча у тому районі вкрай необхідний спортивний стадіон, та міський очільник роздав територію під забудову. Є інформація про те, що і центральний стадіон поділений для забудови», – розповідає директор Чортківської районної комунальної ДЮСШ Василь Грабовий.

 

Як розповідає Василь Гнатович, Чортківська міська рада навіть не має юридичної можливості утримувати спортшколу. Адже для цього у місті потрібно створити свою ДЮСШ. А це неможливо без наявності у структурі муніципалітету управління або відділу з питань фізкультури та спорту.

 

«У нашій ДЮСШ навчаються не тільки діти з Чорткова, – продовжує Василь Грабовий. – більша половина від загальної кількості – це діти з ближніх сіл. Наші тренери виїжджають на місця для проведення тренувального процесу. Та у міській раді цього не бажають чути і хочуть, щоб їм повністю передали всі об’єкти спортшколи а також стадіон».

 

Загалом ДЮСШ має два приміщення. Менше у центрі міста – колишній кінотеатр, де є чотири невеликих зали. Окремо великий зал з майданчиком 24 на 12 метрів для ігрових видів. Минулого року райрада виділила більше 300 тисяч гривень, на які відремонтували дах, внутрішні приміщення і встановили майже пів соті вікон. Тренуються юні спортсмени і на центральному стадіоні Чорткова, який, як вже повідомлялося, перебуває на балансі районної ради.

 

Всі ці об’єкти й хоче отримати місто. Крім того, мер хоче аби в місто передали з районного бюджету 600 тисяч гривень, які передбачені на ДЮСШ.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #забудова, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #стадіон, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: