Хлопчик-повстанець iз Тернополя поїхав завойовувати схід і південь

Опубліковано:
4 Березня, 2015

Маленький воїн із незвичним ім’ям Алярмик (від слова «алярм», що використовувалось колись серед бійців Української повстанської армії як заклик до готовності діяти в разі небезпеки) народився трохи більше року тому в Тернополі. Точніше — вийшов iз-під пера відомого тернопільського історика і громадського діяча Олега Вітвіцького, який вирішив створити для дітей саме українського патріотичного героя в піку різним Бетменам і тому подібним персонажам. І хоч герой мальований, а віршована «Повстанська абетка» про життя і пригоди юного вояка УПА розрахована на дошкільнят та школярів початкових класів, вона вже встигла декого налякати. Так, приміром, ганебно відомий російський телеканал Life News у традиційному для нього стилі хворих фантазій вивалив в ефір «лякалку» про те, що в Західній Україні бандерівці примушують дітей до військової муштри мало не з пелюшок, і навіть дитяча література у них відповідна.

 

Тим часом книжечка, в якій історія УПА переплітається з більш близькими і навіть недавніми українськими подіями (тож серед негативних персонажів є, наприклад, і такий собі Ліліпутін) здобула вже широку популярність і на Тернопільщині, і в сусідніх областях. Відтак буквально днями Алярмик виїхав на схід і південь — як повідомив «УМ» Олег Вітвіцький, через волонтерів та громадських активістів «Повстанську абетку» почали розповсюджувати в Харкові, Одесі, Кіровограді, Запоріжжі й навіть на контрольованих Україною територіях Донбасу. «Піднімаємо «бандерівську хвилю»! — пише автор на своїй сторінці у «Фейсбуцi», — чергову партію «Повстанської абетки» відправляю на Велику Україну. Переконаний, що дві тисячі цих книжок засіють зерна патріотизму в душах юних українців на сході та півдні нашої держави. Передаємо їх у школи, бібліотеки, осередки волонтерів та біженців».

 

«Я ставив собі за мету розповісти про важливі й складні події так, щоб дітям було зрозуміло, — каже пан Олег. — І буду дуже радий, якщо завдяки моїй «Абетці» воїни легендарної УПА та ті, хто захищає нашу державу сьогодні, будуть однаково сприйматися дітьми як захисники і герої України. До того ж упевнений, що в тих краях вона буде цікава і для багатьох дорослих, бо, безперечно, допоможе повніше зрозуміти славну історію визвольної боротьби українців.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #алярмик, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #олег вітвіцький, #повстанська абетка, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: