Гуда може далі забудовувати парк Загребелля!?

Опубліковано:
22 Листопада, 2014

Нещодавно будівельна фірма «Креатор-буд» (власник Ігор Гуда) отримало у довгострокове користування земельну ділянку площею 0,329 га, розташовану на території регіонального ландшафтного парку “Загребелля».

 

Відповідне розпорядження № 396-од про виділення громадянину Гуді Ігору Богдановичу лісової ділянки загальною площею 0,3290 га в кварталі 24, виділ 1 Тернопільського лісництва державного підприємства «Тернопільське лісове господарство» за межами населеного пункту в платне дострокове тимчасове користування  без вилучення її у постійного лісокористувача для рекреаційних цілей (організація місця відпочинку) терміном на 49 років видав колишній очільник області регіонал Валентин Хоптян.

 


Згодом на орендованій землі здійснили незаконну вирубку дерев і зняли верхній родючий шар ґрунту. Громадські активісти організацій міста Тернополя прийшли на територію  забудови, аби висловити своє обурення. Активісти повалили паркан, яким була  обгороджена земельна ділянка, після чого звернулися у прокуратуру із заявою про вчинення грубих правопорушень посадовими особами Тернопільсько ОДА, тимчасовим лісокористувачем Гудою І. Б в сфері охорони довкілля та в сфері службової діяльності, які містять в собі ознаки кримінальних діянь.

8 серпня за позовом жителів міста суд скасував розпорядження органу влади, на підставі якого підприємству виділили землю у парку «Загребелля». Також 15 вересня суд задоволив позов Тернопільського міжрайонного прокурора з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері щодо розірвання укладеного із підприємством договору про довгострокове тимчасове користування зазначеною землею та повернення її у власність держави.

Але вже 23 жовтня Тернопільський апеляційний суд під головуванням судді Храпак Н.М. та суддів –  Парандюк  Т. С., Дикун  С. І. скасував рішення суду.

Рішення Тернопільського міськрайонного суду від 15 вересня 2014 року скасувати і ухвалити нове рішення, яким в позові Тернопільського міжрайонного прокурора з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері в інтересах держави в особі Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства, державного підприємства “Тернопільське лісове господарство” до ОСОБА_1 про розірвання договору про довгострокове тимчасове користування лісовою ділянкою та повернення земельної ділянки відмовити за недоведеністю.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гуда, #загребелля, #креаторбуд, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: