Громадська рада при УМВС в Тернополі співпрацює з правоохоронцями (ФОТО)

05.12.2014 19:03   Джерело: http://mvs.gov.ua
Опубліковано : Олег Жак

Про хід розслідування резонансних кримінальних проваджень Тернопільщини, про реагування на запити та надання інформації щодо соцзабезпечення правоохоронців, про очищення влади відповідно до закону про люстрацію, а також про відзначення Дня волонтера говорили під час чергової зустрічі представники Громадської ради при УМВС України в Тернопільській області.

 

 Запити на дев’ять кримінальних проваджень, які набули суспільного резонансу, подали члени громадської ради на ім’я колишнього начальника міліції Василя Облещука. З них – шість проваджень знаходяться на розгляді в управлінні внутрішніх справ, три в провадженні прокуратури.

 

Відповідно до слідчо-оперативних дій, визнали невинними правоохоронців, які фігурували у кримінальному провадженні щодо зґвалтування неповнолітньої в Борщівському районі.

 

Кримінальне провадження щодо ДТП за участю дільничного інспектора Збаразького райвідділу, який в ніч на 8 липня смертельно травмував пішохода, скероване  до суду.

 

Закрите провадження щодо вбивства поштарки на Теребовлянщині. Причина закриття – смерть підозрюваного в результаті самогубства.

 

 

 

Цікавить громадську раду провадження щодо привласнення близько одного мільйона гривень з місцевого бюджету ТОВ “Комуналсервіс”, під контролем громадськості факт неправомірного виділення Тернопільською міською радою у приватну власність землі на території дитячого спортивного майданчику на вулицях Гнатюка-Ясна.

 

Не залишать мешканці краю поза увагою і провадження щодо шахрайських дій ПП “Кромвель”, кримінальне провадження за фактом службового підроблення посадовими особами Козівської центральної райлікарні, а також про використання грошей, зібраних на майдані Тернополя.

 

За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника обласного управління міліції Олександра Богомола, всі згадані кримінальні провадження перебувають під його особистим контролем.

 

Провадження по “Комуналсервісу” триває, проводяться додаткові перевірки. Щодо забудови на вулицях Гнатюка-Ясна стало відомо, що дозвіл на будівництво був наданий за межами “червоних ліній”. Конфлікт не вичерпано, справа вивчається.

 

Не виявили складу злочину і по Козівській лікарні. Слідчі вивчили усі деталі провадження. Олександр Богомол доручив провести профілактичні роботи у всіх медзакладах краю, а управління охорони здоров’я повинне ретельніше розібратися з заявою по Козовій.

 

 Найбільшу дискусію викликала справа щодо зібраних грошей на майдані Тернополя. Представники громадської ради вимагають ще раз перевірити усі деталі справи і знайти винних.

 

Олександр Богомол пообіцяв звернути особливу увагу на усі зауваження членів ради, а при необхідності він зустрінеться з представниками громади та ознайомить їх з ходом усіх проваджень.

 

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: http://mvs.gov.ua  

Коментарі