Громада та платники податків мають право знати і контролювати усі видатки бюджету, – Олег Боберський

Опубліковано:
19 Лютого, 2015

Проект рішення «Про порядок публічного звітування головних розпорядників коштів обласного бюджету Тернопільської області» схвалено 10 лютого на сесії Тернопільської обласної ради.

 

Цей документ був внесений на розгляд за пропозицією депутатів обласної ради Олега Боберського, Володимира Чубатого та  активіста ініціативи «Громадяни проти корупції» Василя Тараса.

 

Громада та платники податків мають право знати і контролювати усі видатки бюджету, – каже Олег Боберський. – Зараз у Верховній Раді планується до розгляду законопроект «Про відкритість використання публічних коштів». Він вже пройшов перше читання. Нашим рішенням ми запроваджуємо щоквартальну звітність розпорядників коштів про те, на які цілі вони витрачаються.Планується, що цю інформацію платники податків будуть отримувати у відкритих джерелах. Зокрема, на сайті обласної ради, де планується відкриття окремого розділу, та на сайтах головних розпорядників коштів обласного бюджету.

 

Наше наступне завдання – забезпечити його виконання та громадський контроль за витрачанням коштів громади, – вважає заступник голови Тернопільської обласної ради. Запрошую всіх долучатися до цієї важливої справи, – звернувся Олег Боберський.- Також обласна рада звернулася до рад базового рівня Тернопільщини розробити та затвердити відповідні положення щодо забезпечення прозорості публічних фінансів на місцевому рівні».

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бюджет, #громада, #контроль, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #олег боберський, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: