Гірськолижна траса в Тернополі запрацює через декілька днів

Опубліковано:
31 Грудня, 2015

У спортивно-розважальному комплексі Savich-Park, що на Тарнавського, уже розпочали засніжувати трасу. Відкрити сезон обіцяють через 4 дні.

 

Процес засніження це досить технічно-складний момент, пояснює Віталій Кирилов. Все починається з води – найважливіше при виготовлені штунчого снігу – вологість, температура повітря та вода. 

 

— Вода повинна бути 3-4 градуси до процесу засніження, а в нас в мережі вона більше 10 градусів, – коментує чоловік. – Тому ми її ще охолоджуємо, а цей процес займає ще додактовий час. Далі вона подається в пушку і йде сам процес засніження. В цій справі важлива температура, вологість, напрямок вітру та інші нюанси. 

 

 

У Тернополі такий проект вперше. Та й в Україні всього чотири чи п’ять міст, які мають свою гірку безпосередньо в місті, а не в гірській місцевості. Штучний сніг дозволяє збільшити сезон вдвічі.

 

– Якщо природній сніг для катання служить 20-25 днів, то зі штучним снігом ми розраховуємо на днів 50, – каже керівник проекту.

 

Щодо цін, то година катання коштуватиме 70 грн., дві – 100 грн. За цілий день катання потрібно буде заплатити 200 грн. Дітям обіцяють знижки. Також можна буде скористатись послугами інструктора та взяти у прокат лижі, костюми та інше необхідне спорядження. Ще на відвідувачів Savich-Park чекає незвична пропускна система, проте наразі це сюрприз. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: