Генпрокурор звинуватив Януковича у розстрілі Майдану

Опубліковано:
12 Квітня, 2015

Генеральний прокурор України Віктор Шокін прямо звинуватив колишнього президента України Віктора Януковича у розстрілі Майдану. Про це він сказав в інтерв’ю виданню “Лівий берег”.

 

В той же час в ЄС оголосили про подовження на рік санкцій проти чиновників режиму Віктора Януковича, передає агентство “Ліга” із посиланням на прес-реліз Ради ЄС.

 

Звинувачення Шокіна


На питання про те, хто наказав силовикам стріляти по мітингувальниках, Шокін відповів: “Янукович! А кому це неясно?”.

 

“Ще раз: якщо виходити з того, що існувала злочинна група, очолювана Віктором Януковичем, то вже не так важливо, в якій формі віддавалися команди — в усній чи в письмовій, за яким ланцюжком передавалися, хто був виконавцем. Спочатку слідство, на мій погляд, мало б піти цим шляхом: довести існування злочинного угруповання — раз. Два — внутрішні зв’язки в цьому угрупованні, його фігурантів. Цього, на жаль, не сталося. Сьогодні ми, що можемо, відновлюємо, намагаємося якось воєдино звести. Сподіваюся, у нас вийде, і тоді всім фігурантам — від Януковича до останнього «тітушки» можна буде пред’явити статтю 255, там передбачена серйозна міра покарання — від 5 до 12”, — розповів Шокін.

 

Як повідомлялося, СБУ порушала справу проти Віктора Януковича зазвинуваченням в узурпації влади та незаконній зміні конституції.

 

Також було порушено справи Проти колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова, колишніх народних депутатів Олега Царьова та Володимира Олійника за звинуваченням у фінансуванні замовних акцій, спрямованих на дестабілізацію ситуації в Україні.

 

Санкції Євросоюзу


Як повідомили в Раді ЄС до міжнародних санкцій проти чиновників доби Віктора Януковича приєдналися Норвегія, Чорногорія, Ісландія, Албанія, Ліхтенштейн, Молдова та Україна.

 

“Рішення Ради продовжує обмежувальні заходи до 6 березня 2016 року для 14 осіб, до 6 червня 2015 для 4 чоловік і вносить зміни в записи для 18 осіб. Чорногорія, Ісландія та Албанія, члени Європейської асоціації вільної торгівлі Ліхтенштейн і Норвегія, а також Україна і Молдова приєднуються до цього рішення Ради “, — сказано в повідомленні.

 

Зазначені країни будуть забезпечувати відповідність своєї національної політики санкційним рішенням Ради. “Європейський союз бере до відома це зобов’язання і вітає його”, — зазначено в прес-релізі.

6 березня ЄС вже подовжував санкції проти самого Віктора Януковича та його оточення.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #генеральна прокуратура, #Майдан, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #розстріл, #тернопіль, #тернопільські новини, #шокін, #янукович
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: